Temat: Art. 67 ust.1. 6 - czy ponownie dawać warunek?
Powtórzenie usług podobnych - specjalistyczna usługa. W PN określałem wymagania co do osób. czy teraz ponownie muszę określać warunek w tym zakresie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Art. 67 ust.1. 6 - czy ponownie dawać warunek?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Powtórzenie usług podobnych - specjalistyczna usługa. W PN określałem wymagania co do osób. czy teraz ponownie muszę określać warunek w tym zakresie?
Co do zasady tak.
A czy jak postawie ten sam warunek, to mogę żądać jedynie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału? Czy też muszę też żądać wykaz osób?
W ustawie pisze o warunkach a więc moim zdaniem z dokumentami na ich potwierdzenie można już pokombinować
to wystarczy samo oświadczenie?
Jak nie żądaliście innych dokumentów na potwierdzenie to czego chcesz jeszcze żądać?
art. 68.2
No, tylko oświadczenie.
Jeżeli w postępowaniu WR postawiłeś warunek to wykonawca musi spełnić ten warunek przedstawiając odpowiednie dokumenty.
Pytanie czy musisz postawić ten sam warunek co w zamówieniu podstawowym. Marcel twierdzi że "co do zasady tak". Wg mnie jest to oddzielne zamówienie i to zamawiający ma ocenić potrzebę określenia warunków do nowego zamówienia.
Ja natomiast nie widzę powodów stosowania warunków jak w pn.
Można warunek postawić, ale nie ma obowiązku żądania dokumentów. Wystarczy samo oświadczenie
A co to za warunek bez dokumentów. Jak juz stawiasz to wymagaj dokumentów, działaj standardowo.
Masz prawo pozostać na samym oświadczeniu, lecz skoro go już stawiam to dokumentów żądam.
Czy Wykonawca również składa oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc