1

Temat: braki w JEDZ

to mój pierwszy JEDZ więc proszę o poradę

wykryłam następujące braki:
w części A (str. 3)  Wykonawca wskazał tylko dwóch partnerów konsorcjum zapomniał o jednym
w części IV B:
pkt. 10) (str. 12) nie wskazał części zleconej podwykonawcy
pkt. 6) (str. 12) Wykonawca nie wpisał danych część
w części C pkt. 1b) wykonawca nie wskazał wymaganych usług /lub nie wskazał wszystkich wymaganych

Czy w związku z tym  wzywam do uzupełnienia JEDZ (prawidłowo uzupełnionego) na podstawie art. 26 ust.3?

2

Odp: braki w JEDZ

Witaj, dziewico jedzowo!

tak art. 26 ust. 3 to właściwa podstawa do wezwania.

3

Dziewica dziękuje;)

4

A czy jak wzywacie do uzupełnienia  JEDZ to całego dokumentu czy tylko tej części gdzie sa braki?

5

Pytam bo gdzieś coś czytałam że niektórzy stosują praktyki i wzywają do uzupełnienia tylko części gdzie są braki

6 (edytowany przez Marcel 2016-12-19 13:48:09)

Uważam że jeśli oświadczenie będzie niekompletne, np. nie załączono wszystkich stron oświadczenia zamawiający może wezwać do jego uzupełnienia-  dosłania brakujących elementów oświadczenia.

7

jeszcze pociągnę temat

czy waszym zdaniem jeżeli Wykonawca  w JEDZ:
1)  w części II A w miejscu Rodzaj uczestnictwa: na pytanie a)Proszę wskazać rolę Wykonawcy w grupie (lider, odpowiedzialny za określone zadania itd.) odpowiedział: utrzymanie czystości w budynkach
To czy powinnam się czepiać, że niewłaściwie uzupełnił (powinien wpisać  partner konsorcjum lub lider) i wezwać do uzupełnienia?
2) w części II C w miejscu Zależność od innych podmiotów na pytanie: Czy wykonawca polega na zdolności innych podmiotów w celu spełnienia kryteriów kwalifikacji określonych poniżej w części IV oraz (ewentualnych) kryteriów i zasad określonych poniżej w części V? zaznaczył NIE (powinno być TAK, bo polega na innym podmiocie w zakresie doświadczenia) to też uznaję jako błąd i wzywam do uzupełnienia?

8

wezwać do uzupełnienia  obu z 26.3

9

pisze już wezwania do uzupełnienia, ale mam jeszcze taki dylemat

w części II A Informacje na temat Wykonawcy w miejscu Rodzaj uczestnictwa: na pytanie: ,,a) Proszę wskazać rolę wykonawcy w grupie (lider, odpowiedzialny za określone zadania itd.):? udzielono odpowiedzi: ?odpowiedzialny za określone zadania?.
Czy powinnam uznać taka odpowiedź? Takie stwierdzenie nic mi to nie mówi. Wykonawca jest partnerem konsorcjum i czy nie powinien tak wpisać?

10

Dlaczego nie powinien?

11

chodziło mi że powinien wpisać partner

porównując JEDZ na podstawie innych wykonawców, wszyscy wpisywali lider/partner a ten jeden wpisał -  odpowiedzialny za określone zadania. Dlatego sądzę, że być może niewłaściwie określił swoją rolę