1

Temat: jaka przyjąć wartość unieważnionej części

Jestem ciekaw Waszego zdania w sprawie wynikłej z innego wątku obok. Bo sam już nie mam pewności, jeszcze mi koleżanka przez telefon zaburzyła moje myślenie:

1. Przetarg składa się z trzech części (możliwość składania ofert częściowych). Trzecia część unieważniona. Jaką przyjmujemy wartość dla tej trzeciej części (łączną tych trzech czy tylko tej trzeciej)? 

2. Inny przypadek, są trzy odrębne postępowania ale wszystkie stanowią ten sam rodzaj i są robione wg sumy wartości. Dwa postepowania się rozstrzygają, a trzecie nie. Jaką przyjmujemy wartość dla tego trzeciego (łączną czy tylko dla wartości tego trzeciego)?

2

Odp: jaka przyjąć wartość unieważnionej części

1. Tylko trzeciej.
2. Tylko dla trzeciego.

3

Po czasie, ale potwierdzam słuszność poglądu Marcela. Wydaje mi się nawet, że sam UZP wypowiedział się kiedyś w tej sprawie.

4

newet jeżeli ta trzecia część miałaby wartość do 30tys Euro to przy nowym postępowaniu zastosować regulamin udzielania zamówień do 30tys, czy raczej odnieść się do całej wartości zamówienia i zastosować procedure właściwą dla całości zamówienia -  2 części już rozstrzygniętych i tej jednej unieważnionej (razem: powyżej progów unijnych) ?

5

Tylko i wyłącznie wartość właściwą dla unieważnionej części