1

Temat: Dwukrotne unieważnienie postępowania

Pora  drugi z rzędu unieważniłem postępowanie na odbiór i zagospodarowanie śmieci ze względu na fakt iż Wykonawca dał cenę wyższa niż mogę przeznaczyć. W jednym i drugi postępowaniu był ten sam wykonawca ( jedna oferta).
Czy mogę zawrzeć umowę np. na trzy miesiące " z wolnej ręki" aż Rada podniesie stawki za śmieci.

2

Odp: Dwukrotne unieważnienie postępowania

Po pierwszym unieważnionym postępowaniu już można było to zrobić.

3

KasiaF. jak podstawa?

4

67ust. 1 pkt 4- ale tylko w określonych okolicznościach, nie ma nic o unieważnieniu z powodu braku kasy...

5

mostek111 napisał/a:

Pora  drugi z rzędu unieważniłem postępowanie na odbiór i zagospodarowanie śmieci ze względu na fakt iż Wykonawca dał cenę wyższa niż mogę przeznaczyć. W jednym i drugi postępowaniu był ten sam wykonawca ( jedna oferta).
Czy mogę zawrzeć umowę np. na trzy miesiące " z wolnej ręki" aż Rada podniesie stawki za śmieci.

Przyjęcie procedury dla okresu na 3 miesiące, gdzie wiadomo że pożądany okres usługi powtarzającej się jest dłuższy - odpada.

6

A może na 3  miesiące na art. 6a a wtedy na 12 m. w przetargu? Głośno myślę, nie wiem czy to jest w ogóle możliwe...

7

raczej 67 ust 1 pkt 3

8

jo napisał/a:

raczej 67 ust 1 pkt 3

Tak.

9

Bitter napisał/a:
jo napisał/a:

raczej 67 ust 1 pkt 3

Tak.

Jakby się wczytać w stosowanie tej przesłanki to okoliczności faktyczne nie pozwolą na jej zastosowanie.

10

w uzasadnieniu chyba bym się posłużył wartością szacunkową zamówienia (jeżeli wartość środków przewidzanych na realizację jest tożsama albo zbliżona do  W.SZ.Z) oraz koniecznością zapewnienia dochodów na ten wydatek (uchwała) zamawiający jeżeli prawidłowo oszacował wartość zamówienia i na tą wartość miał zapewnione dochody to nie da rady zwiększyć nagle środków a tego przewidzieć nie mógł a poza tym żaden inny pkt  z 67 ust 1 nie pasuje