Temat: Zamówienia do 14000 euro
Niekórzy z mędrców tego świata zalecają stworzenie regulaminu udzielania zamówień publicznych do 14 tyś. euro. Czy tworzycie coś takiego? U mnie do tej pory nic takiego nie funkcjonowało (tzn. przy progu 6 tyś. )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niekórzy z mędrców tego świata zalecają stworzenie regulaminu udzielania zamówień publicznych do 14 tyś. euro. Czy tworzycie coś takiego? U mnie do tej pory nic takiego nie funkcjonowało (tzn. przy progu 6 tyś. )
Ba, stworzyliście i stosujecie sumiennie od poniedziałku W JST bez tego cienko by było...
A u mnie przynajmniej do 14 tys. euro nie obowiązuje żaden regulamin.
Można na legalu kupować dobre rzeczy za dobrą cene...:D
No to na dwoje babka wróżyła .....
Niekoniecznie - powyżej masz 2 różnego rodzaju zamawiających. W zalezności gdzie pracujesz tak postepujesz
W JST dobrze mieć taki regulamin udzielania zamówień do 14000 euro, bo przy kontroli z RIO zawsze jest się w stanie udowodnić słuszność wyboru wykonawcy, a sformalizowanie procedur powoduje, że nikt nam nie zarzuci stronniczości. Oczywiście należy zostawić sobie furtkę dla zamówień bardzo pilnych lub skomplikowanych, żeby nie zamykać sobie drogi.
Pozdrawiam
Czy ktoś posiada taki regulamin wewnętrzny lu przykład? Mój e-mail halinafurman1@o2.pl
Jeżeli ktoś posiada taki regulamin do jst bede wdzięczny za podesłanie mi na maila bzal@op.pl
Halfur, bzal - wysłałem Wam coś na @
A czy istnieje u Was jakieś zarządzenie dot. dokumentowania rozeznania rynku przy dokonywaniu zakupów do 14tyś euro żeby nie było wątpliwości dla ewentualnego kontrolującego że pieniądze ze środków publicznych wydawane są w sposób oszczędny i celowy w myśl art. 35 ustawy o fiinansach publ.?bo powstają sytuacje że przy wydatkowaniu np. 50 czy 100 zł pracownicy siedzą i godzinami szukają kontrofert i spisują notatki o wyborze najkorzystniejszej oferty....masakra....
Istnieje takowe zarządzenie. Znowu sie pojawia sformułowanie "kontroferty"... Co to znaczy wogóle?
Kontroferty to oferty konkurencyjne, które są podstawą wyboru oferty najkorzystniejszej....musi być kilka ofert w tym oferta wybrana - najkorzystniejsza i pozostałe, które stanowią kontroferty do tej wybranej.
"Istnieje takowe zarządzenie. "...
Czy mógłbyś mi przysłać wzór takiego zarządzenia mailem?
Dla mnie jest oferta, i już, a nie kontroferta. Wysyłam Ci w mailu link
Dzięki bardzo!
"Istnieje takowe zarządzenie. "...
Mam gorącą prośbę czy mógłbyś przysłać wzór takiego zarządzenia mailem?
Poszło...
Pozdrawiam
Ostatnio byłam na szkoleniu dotyczącym zamówień do 14tys.euro i mam kilka wzorów
mogę udostępnić
Wiki !
Czy możesz podesłac na ewaw25@wp.pl. Z góry dziekuje :-)
Wiki mozesz mi przesłac takie wzorki ma maila: emilia.luk@wp.pl
Z góry dziękuję
Wiki, jak i inni forumowicze jakbyście mogli mnie też przesłać wzory u was stosowanych regulaminów do 14 tys. i może jakieś przydatne dokumenty z tego zakresu na adres: asmoczynski@op.pl, bo do końca roku muszę takowy regulamin przygotować do zatwierdzenia przez Burmistrza.
Oczywiście z góry dziękuję
odnośnie regulaminu wew. dla wydatków poniżej dziś 14 tyś euro ! Mam taki GENIUSZ w swojej "firmie" - efekt ! !!!!
7 segregatowrów upchanych do granic możliwości - faktura owszem dla wiazanki czy wymiany lusterka na resztę zapytanie pisemne do firm - I HISTORIA termin na złożenie formukarza oferty - protokół z wyboru - następny krok umowa - DLA MNIE PRYWATNIE DORABIENIE FILOZOFI do szarej rzeczywistości ,SZTUCZNE BADANIA RYNKU , KONKURENCJI ETC... I tak od GÓRY dostaje firmy do jakich mam wysłać to zapytanie
Najlepsza wg mnie jest normalność i uczciwość - ale TEGO akurat nie można zamówić w żadnej procedurze ani żadnym EXTRARegulaminem !!!!!
Z TAK SKONSTRUOWANEGO REGULAMINU CZASEM - TRUDNO MÓWIĆ O OSZCZEDSNOŚCI W GOSPODAROWANIU ŚODKAMI PUBLICZNYMI :-)
PS. BYŁAM OSTATNIO NA SZKOLENIU ... i filozofia szkolącego była bliska mojej - wiecej normalności mniej KWITOLOGII .CHOCIAŻ WIEM ,ŻE SĄ RÓŻNE "SZKOŁY" szkolących .... czasem nawet organizują SPEC SZKOLENIA O ZAMÓWIENIA POWNIŻEJ WATOŚCI 14 TYŚ EURO! Fajnie jak jest zapotrzebowanie na tego typu szkolenia to czmu mają sobie nie zarabiac:-)
Najlepsza wg mnie jest normalność i uczciwość - ale TEGO akurat nie można zamówić w żadnej procedurze ani żadnym EXTRARegulaminem !!!!!
Zapomnij! Pierwszego w zamówieniach publicznych nie uświadczysz wcale, drugie - czasami...
Witam,
Mam gorącą prośbę czy moglibyście przesłać mi wzór zarządzenia w sprawie regulaminu zamówień do 14 000 euro na adres: anna.a14@wp.pl
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Ja też mam wielką i przeogromną prośbę, żeby i mi ktoś życzliwy i bardzo dobry przesłał takie regulacje o ile posiada, bo właśnie po szkoleniu się dowiedziałam, że trzeba taki regulamin stworzyć:( mój adres: martaaasz@op.pl
Z góry dziękuję kochani:)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc