1

Temat: Zamówienia do 14000 euro

Niekórzy z mędrców tego świata zalecają stworzenie regulaminu udzielania zamówień publicznych do 14 tyś. euro. Czy tworzycie coś takiego? U mnie do tej pory nic takiego nie funkcjonowało (tzn. przy progu 6 tyś. wink )

2

Odp: Zamówienia do 14000 euro

Ba, stworzyliście i stosujecie sumiennie od poniedziałku big_smile W JST bez tego cienko by było...

3

A u mnie przynajmniej do 14 tys. euro nie obowiązuje żaden regulamin.
Można na legalu kupować dobre rzeczy za dobrą cene...:D

4

No to na dwoje babka wróżyła ..... big_smile

5

Niekoniecznie big_smile - powyżej masz 2 różnego rodzaju zamawiających. W zalezności gdzie pracujesz tak postepujesz wink

6 (edytowany przez Artur 2007-06-15 07:34:22)

W JST dobrze mieć taki regulamin udzielania zamówień do 14000 euro, bo przy kontroli z RIO zawsze jest się w stanie udowodnić słuszność wyboru wykonawcy, a sformalizowanie procedur powoduje, że nikt nam nie zarzuci stronniczości. Oczywiście należy zostawić sobie furtkę dla zamówień bardzo pilnych lub skomplikowanych, żeby nie zamykać sobie drogi.

Pozdrawiam

7 (edytowany przez halfur 2007-07-11 14:19:49)

Czy ktoś posiada taki regulamin wewnętrzny lu przykład? Mój e-mail halinafurman1@o2.pl

8

Jeżeli ktoś posiada taki regulamin do jst bede wdzięczny za podesłanie mi na maila bzal@op.pl

9

Halfur, bzal - wysłałem Wam coś na @ smile

10

A czy istnieje u Was jakieś zarządzenie dot. dokumentowania rozeznania rynku przy dokonywaniu zakupów do 14tyś euro żeby nie było wątpliwości dla ewentualnego kontrolującego że pieniądze ze środków publicznych wydawane są w sposób oszczędny i celowy w myśl art. 35 ustawy o fiinansach publ.?bo powstają sytuacje że przy wydatkowaniu np. 50 czy 100 zł pracownicy siedzą i godzinami szukają kontrofert i spisują notatki o wyborze najkorzystniejszej oferty....masakra....

11

Istnieje takowe zarządzenie. Znowu sie pojawia sformułowanie "kontroferty"... Co to znaczy wogóle?

12

Kontroferty to oferty konkurencyjne, które są podstawą wyboru oferty najkorzystniejszej....musi być kilka ofert w tym oferta wybrana - najkorzystniejsza i pozostałe, które stanowią kontroferty do tej wybranej.

13

"Istnieje takowe zarządzenie. "...

Czy mógłbyś mi przysłać wzór takiego zarządzenia mailem?

14

Dla mnie jest oferta, i już, a nie kontroferta. Wysyłam Ci w mailu link

15

Dzięki bardzo!

16

"Istnieje takowe zarządzenie. "...

Mam gorącą prośbę czy mógłbyś przysłać wzór takiego zarządzenia mailem?

17 (edytowany przez jacek0707 2007-10-31 07:01:47)

Poszło... smile
Pozdrawiam

18

Ostatnio byłam na szkoleniu dotyczącym zamówień do 14tys.euro i mam kilka wzorów
mogę udostępnić

19

Wiki !
Czy możesz podesłac na ewaw25@wp.pl. Z góry dziekuje :-)

20

Wiki mozesz mi przesłac takie wzorki ma maila: emilia.luk@wp.pl
Z góry dziękuję

21

Wiki, jak i inni forumowicze jakbyście mogli mnie też przesłać wzory u was stosowanych regulaminów do 14 tys. i może jakieś przydatne dokumenty z tego zakresu na adres: asmoczynski@op.pl, bo do końca roku muszę takowy regulamin przygotować do zatwierdzenia przez Burmistrza.
Oczywiście z góry dziękuję smile

22

odnośnie regulaminu wew. dla wydatków poniżej dziś 14 tyś euro ! Mam taki GENIUSZ w swojej "firmie" - efekt ! !!!!
7 segregatowrów upchanych do granic możliwości - faktura owszem dla wiazanki czy wymiany lusterka na resztę zapytanie pisemne do firm -  I HISTORIA  termin na złożenie formukarza oferty - protokół z wyboru - następny krok umowa - DLA MNIE PRYWATNIE DORABIENIE FILOZOFI do szarej rzeczywistości  ,SZTUCZNE BADANIA RYNKU , KONKURENCJI ETC... I tak od GÓRY  dostaje firmy do jakich mam wysłać  to zapytanie 
Najlepsza wg mnie  jest normalność i uczciwość - ale TEGO akurat nie można zamówić w żadnej procedurze ani żadnym EXTRARegulaminem !!!!!
Z TAK SKONSTRUOWANEGO REGULAMINU CZASEM - TRUDNO MÓWIĆ O OSZCZEDSNOŚCI W GOSPODAROWANIU ŚODKAMI PUBLICZNYMI :-)
PS. BYŁAM OSTATNIO NA SZKOLENIU ... i filozofia szkolącego była bliska mojej - wiecej normalności mniej KWITOLOGII .CHOCIAŻ WIEM ,ŻE SĄ RÓŻNE "SZKOŁY" szkolących .... czasem nawet organizują SPEC SZKOLENIA O ZAMÓWIENIA POWNIŻEJ WATOŚCI 14 TYŚ EURO!  Fajnie jak jest zapotrzebowanie na tego typu szkolenia to czmu mają sobie nie zarabiac:-)

23

TB napisał/a:

Najlepsza wg mnie  jest normalność i uczciwość - ale TEGO akurat nie można zamówić w żadnej procedurze ani żadnym EXTRARegulaminem !!!!!

Zapomnij! Pierwszego w zamówieniach publicznych nie uświadczysz wcale, drugie - czasami...

24

Witam,
Mam gorącą prośbę czy moglibyście przesłać mi wzór zarządzenia w sprawie regulaminu zamówień do 14 000 euro na adres: anna.a14@wp.pl
Z góry dziękuje i pozdrawiam

25 (edytowany przez fifi 2008-01-14 12:16:24)

Ja też mam wielką i przeogromną prośbę, żeby i mi ktoś życzliwy i bardzo dobry przesłał takie regulacje o ile posiada, bo właśnie po szkoleniu się dowiedziałam, że trzeba taki regulamin stworzyć:( mój adres: martaaasz@op.pl
Z góry dziękuję kochani:)