1

Temat: ogłoszenie o zamówieniu pilna podpowiedź

Witam! W formularzu ogłoszenia uzp jest miejsce na wpisanie kwoty jaka Zamawiający przeznacza na wykonanie zamówienia. Kiedy to stosować???? Mam przetarg na pomoce dydaktyczne, zależy nam na jakości nie cenie ( dofinansowanie) Czy powinnam umieścić  kwoty przeznaczone na zamówienie, myślę, że mogę. Proszę o szybką podpowiedź

2

Odp: ogłoszenie o zamówieniu pilna podpowiedź

całkowita wartość zamówienia a nie kwota przeznaczona ja osobiście nie wpisuję

3

Zwykle nie wpisuję, ale tym razem myślałam, żeby wpisać bo zależy nam na jakości nie cenie. W każdym razie mogę, przy kontroli nie będą mieć zastrzeżeń????

4

możesz a nie musisz. To kwota szacowana przez Ciebie. Kwotę przeznaczoną jak i przedtem podajesz przed otwarciem ofert.

5 (edytowany przez marekw2 2017-01-19 11:41:59)

Podanie kwoty wcale nie gwarantuje otrzymania wysokiej jakości produktów. Możesz dostać tani niskiej jakości produkt w  znacznie zawyżonej cenie.

6

marekw2 napisał/a:

Podanie kwoty wcale nie gwarantuje otrzymania wysokiej jakości produktów. Możesz dostać tani niskiej jakości produkt w  znacznie zawyżonej cenie.

Jest to oczywiste i nie wiem po co tak wymyślili te zapisy. Trzeba się opierać na konkretnych wymogach technicznych postawionych jako minimalne