1

Temat: Plan zamówień

Bardzo proszę o pomoc w jakich kwotach podajecie wartość poszczególnych zamówień brutto czy netto?

2

Odp: Plan zamówień

ja netto, dodatkowo w nagłówku tabeli wpiszę " w netto"

3

jak wartości zamówień smile netto

4

ja brutto

5

wg. mnie błąd. Zapis brzmi wyrażnie plany postępowań. Wszystkie wartości przy przygotowaniu postępowań prowadzone są w netto smile no ale każdy robi jak uważa to i tak jest nie do końca sprawdzalne hehe

6

Ja w netto i brutto smile

7

Ja wszelkie plany robię w cenie brutto, bo taką kwotę musimy posiadać na wykonanie czegokolwiek. Kwota netto to, wprowadzająca w błąd, wartość wirtualna służąca jedynie do określenia trybu postępowania.

8

Jestem zdania jak marekw2. Wszystkie plany robione są w kwotach brutto między innymi budżet, plany inwestycyjne i remontowe w brutto - nie mam jeszcze projektów bo są dopiero sporządzane a kwoty na teraz  i tak podajemy przecież orientacyjne ... chyba ,że mamy już wyceny

9

a tak zapytam,

to czy jakieś postępowanie ujmiecie w tym planie to będzie zależeć od wartości netto czy brutto tego postępowania ?

10

Netto, przecież na podstawie tej kwoty wiesz czy wchodzisz w procedurę czy tez nie.

11

pytam Marka i Myszy, nie tłumacz mi tego

12

O kurcze, przepraszam.

13

Sorki, czasem muszę po prostu jaśniej pisać, bo jak widać mogę nie być zrozumiany.

14

Marcel napisał/a:

Ja w netto i brutto smile

asekurant smile

15

A jak .... big_smile