Temat: Plan zamówień
Bardzo proszę o pomoc w jakich kwotach podajecie wartość poszczególnych zamówień brutto czy netto?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Plan zamówień
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo proszę o pomoc w jakich kwotach podajecie wartość poszczególnych zamówień brutto czy netto?
ja netto, dodatkowo w nagłówku tabeli wpiszę " w netto"
jak wartości zamówień netto
ja brutto
wg. mnie błąd. Zapis brzmi wyrażnie plany postępowań. Wszystkie wartości przy przygotowaniu postępowań prowadzone są w netto no ale każdy robi jak uważa to i tak jest nie do końca sprawdzalne hehe
Ja w netto i brutto
Ja wszelkie plany robię w cenie brutto, bo taką kwotę musimy posiadać na wykonanie czegokolwiek. Kwota netto to, wprowadzająca w błąd, wartość wirtualna służąca jedynie do określenia trybu postępowania.
Jestem zdania jak marekw2. Wszystkie plany robione są w kwotach brutto między innymi budżet, plany inwestycyjne i remontowe w brutto - nie mam jeszcze projektów bo są dopiero sporządzane a kwoty na teraz i tak podajemy przecież orientacyjne ... chyba ,że mamy już wyceny
a tak zapytam,
to czy jakieś postępowanie ujmiecie w tym planie to będzie zależeć od wartości netto czy brutto tego postępowania ?
Netto, przecież na podstawie tej kwoty wiesz czy wchodzisz w procedurę czy tez nie.
pytam Marka i Myszy, nie tłumacz mi tego
O kurcze, przepraszam.
Sorki, czasem muszę po prostu jaśniej pisać, bo jak widać mogę nie być zrozumiany.
Ja w netto i brutto
asekurant
A jak ....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc