Temat: Brak dokumentów na potwierdzenie różnoważności- wezwać czy odrzucić?
Przetarg na dostawę tuszy i tonerów.
Kryteria oceny ofert: cena 60% i rodzaj materiału 40% (odpowiednia punktacja za oryginały i zamienniki).
Wykonawcy oferując produkty równoważne, czyli zamienniki musieli dostarczyć dokumenty udowadniające ich dobrą jakość (raporty z badań wydajności).
Procedura odwrócona 24aa.
I teraz tak, zaczynam badać najtańszego, okazuje się, że Brakuje kilku raportów na potwierdzenie wydajności zamienników. I powiedzcie mi czy mam go wezwać z 26.3 do uzupełnienia Brakujących raportów czy od razu stwierdzić niezgodność oferty z SIWZ 89 ust. 1 pkt. 2.
Sama napisałam w SIWZ że: "Niezałączenie do oferty ww. wymaganych dokumentów, w przypadku zaoferowania produktów innych niż oryginalne ? równoważnych ? będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie
art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy."
Jak sądzicie czy w procedurze odwróconej należy wzywać do złożenia dokumentów i czy akurat raporty można uzupełnić i jeśli wzywać to wszystkich czy tylko najkorzystniejszego?? Wiem, ze można wzywać do uzupełnienia oświadczeń i dokumentów, ale co z uzupełnianiem dokumentów które dotyczą dostawy (produktu) a nie podmiotu???