1

Temat: warunek koncesji zezwoneia.....

wykonawca ma posiadać wpis do działalności regulowanej na wywóz odpadów więc w warunkach to wpiszę ale dokumentów nie muszę a nawet nie mogę żądać bo to gmina wydaje te zezwolenia i dokładnie wiemy kto je ma dobrze myślę??

2

Odp: warunek koncesji zezwoneia.....

Dlaczego nie możesz? A jeżeli ofertę złoży przedsiębiorca z gminy ościennej, to skąd weźmiesz wpis?

3

Nie wszystkie zezwolenia wydaje gmina.
- wpis do rejestru działalności regulowanej w zakresie odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości z Gminy X zgodnie z wymogami Ustawy z dn. 13 września 1996 roku o utrzymaniu czystości i porządku w gminie (Dz. U. z 2013 poz.1399 z późn zm.),
a co z:
- aktualnym zezwoleniem na transport odpadów komunalnych oraz odpadów komunalnych niebezpiecznych wydane przez właściwego starostę, o którym mowa w art. 28 ust.1 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001r., o odpadach (Dz. U. z 2010r., Nr 
185. poz. 1243 z późn.zm.), lub posiadają wpis do rejestru o którym mowa w art. 49 ust1 ustawy z dnia 14 grudnia 2012r., o odpadach (Dz. U. z 2013r., poz. 21),oraz posiadaniem wpisu do rejestru podmiotów zbierających zużyty sprzęt elektryczny i
elektroniczny, o którym mowa w art. 49 ust.1 ustawy z dnia 14 grudnia 2012r., o odpadach (Dz. U. z 2013r., poz.21), prowadzonego przez marszałka województwa lub przez Głównego Inspektora Ochrony Środowiska, do czasu utworzenia rejestru
przez marszałka województwa, zgodnie z art. 235 ust.2 ww. ustawy.

4

Katiqq napisał/a:

Dlaczego nie możesz? A jeżeli ofertę złoży przedsiębiorca z gminy ościennej, to skąd weźmiesz wpis?

jeżeli chce świadczyć usługi u nas to tylko my możemy zrealizować  wpis do rejestru działaności
faktycznie zostaje jeszcze transport a to wydaje starosta więc musi mi dostarczyć i tu wątpliwości nie mam

5

Czyli ktoś kto jeszcze tej usługi w waszej gminie nie świadczył i chce przystąpić do przetargu, celem spełnienia warunku udziału powinien dokonać tego wpisu, nie będąc jeszcze wykonawcą wybranym do realizacji zamówienia?

6 (edytowany przez jo 2017-02-01 12:28:07)

tak wpis banalnie prosty dwa oświadczenia wniosek trzy linijki trzy dni mamy na wpisanie do rejestru działalności regulowanej obowiązuje w dniu wpisania

7

To może wpisz że ten dokument od najwyżej ocenionego będziesz żądał. A potem zrezygnujesz z jego wzywania. Warunek z dokumentem dobrze wygląda.

8

dzięki