Temat: termin na 26.2
dziś wysyłam wezwanie z 26.2 PN poniżej progów czy termin pięciodniowy do 13.02 do godziny 15:00 jest ok??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dziś wysyłam wezwanie z 26.2 PN poniżej progów czy termin pięciodniowy do 13.02 do godziny 15:00 jest ok??
Wydaje mi się, że musi być pełnych 5 dni, jak przy terminie składania ofert. Piąty dzień przypada w niedzielę, więc ja policzyłabym jeszcze cały poniedziałek (czyli 13.02) i dała termin na 14.02.
Ale może się mylę? Wg mnie tak będzie "bezpiecznie" :-)
pełne 5 dni nie licząc dnia wysłania i dnia złożenia dokumentów. ma być 5 pełnych dni
Termin mija 13-go.
Nie jest (do 15.00)
14.02 jest.
To, że Ty pracujesz do 15.00 nie oznacza, że możesz skracać terminy modyfikując ich sposób liczenia wynikający z KC. Ta godz. 15.00 wynika z SIWZ- więc nie wpisuje się jej w wezwaniu.
ale jak wpiszę do 15:00 - 14 lutego to będzie ok?? muszą mi złożyć w formie pisemnej godzina mówi o której najpóźniej muszą dostarczyć na biuro podawcze
Wg mnie będzie ok.
14.02 do 15.00 - będzie ok albo 13.02- ale tutaj już bez ograniczenia do 15.00
Daj sobie spokój z tą godziną 15:00, dzisiaj wysyłasz to wykonawca ma czas do 13-go do 00:00 i tyle.
ok dzięki
Daj sobie spokój z tą godziną 15:00, dzisiaj wysyłasz to wykonawca ma czas do 13-go do 00:00 i tyle.
Ano tu nie do końca się zgodzę...
Zamawiający wzywa do złożenia dokumentów w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie...
Czyli nie jest powiedziane, że ma tylko 5 dni. Zamawiający ma wyznaczyć termin, nie krótszy niż 5 dni.
Więc albo do końca 13-tego, albo jak pisze jo, do 14-tego do 15:00. :-)
przecież musi być godzina maksymalna do składania dokumentów bo muszą być w oryginale albo w kopii i nie moga być faksem ani meielem jak pracuja do 15 14stego to może dać do 14 albo 15 bo wykonawca o 16 drzwi pocałuje i powie że nie było godziny albo faksem przesle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc