Temat: sprawozdanie
Witam,
Czy ktoś próbował umieścić sprawozdanie z udzielonych zamówień na uzp? Ja już czwarty raz próbuje i jest problem z wejściem na stronę albo rozłącza w trakcie wpisywania.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Czy ktoś próbował umieścić sprawozdanie z udzielonych zamówień na uzp? Ja już czwarty raz próbuje i jest problem z wejściem na stronę albo rozłącza w trakcie wpisywania.
Ja zamieściłam wczoraj, system trochę mulił ale wszystko się udało, z informacji telef. uzyskanej z UZP (z Biuletynu zamówień) wynika że najlepiej logować się w godzinach poza szczytem, czyli np. wcześnie rano lub po południu.
Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj. Czy Waszym zdaniem :
1) koszty udziału w zawodach sportowych typu Mistrzostwa Polski czy Mistrzostwa Europy jak wpisowe, opłaty startowe itp
2) składki członkowskie - jako przynależność do danej organizacji
należy ująć w sprawozdaniu?
Zdaje się że tak.
No to jeszcze jedno pytanie mam. Zrobiłem postępowanie w którym jako kryterium oceny było zatrudnienie osób na umowę o pracę. Czy Waszym zdaniem powinienem wykazać to postępowanie w tabeli VIII sprawozdania (zamówienia do których stosuje się przepisy ustawy uwzględniające aspekty społeczne) ? Czy ten warunek wyczerpuje definicję aspektów społecznych?
Tak, wypełniasz, ta tabela jest uzupełnieniem wcześniejszych.
Na to stawiałem. Dzięki.
a to zdaje się, że jak wszcząłeś po nowelizacji w 2016, tych przed nowelą nie trzeba (tabela VIII)
Tych przed nowelą nie trzeba.
czy ktoś mógłby mi doradzić:
1. odnośnie dotacji, które przyznawane są ze środków publicznych...teraz nie trzeba wypisywać ich w tabeli X gdzie są wyłączenia z uwagi na inne przesłanki, ale czy trzeba je uwzględnić w tabeli X wyłączenia na podstawie art 4 pkt 8 ustawy (oczywiście te których wartość nie przekracza 30 tys euro) ?
2. jeszcze jedno jeśli mam umowy np. z energetyką są to umowy zawarte przed 2016 rokiem, bez kwoty....to mimo tego że są co miesięczne faktury to nie uwzględniamy ich w sprawozdaniu?
czy ktoś mógłby mi doradzić:
1. odnośnie dotacji, które przyznawane są ze środków publicznych...teraz nie trzeba wypisywać ich w tabeli X gdzie są wyłączenia z uwagi na inne przesłanki, ale czy trzeba je uwzględnić w tabeli X wyłączenia na podstawie art 4 pkt 8 ustawy (oczywiście te których wartość nie przekracza 30 tys euro) ?
Do tej pory wpisywałem te poniżej 30.000 w X.1.
A gdzie teraz trzeba podać dotacje powyżej 30.000?
2. jeszcze jedno jeśli mam umowy np. z energetyką są to umowy zawarte przed 2016 rokiem, bez kwoty....to mimo tego że są co miesięczne faktury to nie uwzględniamy ich w sprawozdaniu?
jeżeli umowa zawarta przed 2016, to jej nie wykazujesz.
Dokładanie jak szad.
czyli poniżej 30 tys. dodać do wyłączeń wg. art.4 pkt 8 (tab. X 1), a powyżej 30 tys. nie brać pod uwagę, skoro nie ma w wykazie tab X 2.
a jeszcze pytanko odnośnie funduszu środków socjalnych (dla pracowników), jakie wydatki powinniśmy uwzględnić w sprawozdaniu? a jak mamy umowy na ryczałt samochodowy dla pracowników to doliczać czy nie - bo to do wynagrodzenia zaliczyć?
Dokładanie jak szad.
to tych powyżej 30.000 nie trzeba nigdzie już podawać?
a składki członkowskie powiatu w rożnych stowarzyszeniach np. WOKISS, ZPP, itp. wykazywać?
Składki członkowskie wpisuję.
ta opinia jest aktualna??
"Zamówienie, w którym zamawiający dopuścił składanie ofert częściowych i zawarł więcej niż jedną umowę, należy traktować jako jedno postępowanie i na potrzeby określenia wartości umowy należy zsumować ceny netto (bez podatku od towarów i usług) określone w zawartych umowach częściowych."
i po co w tabeli VIII i IX jest pytanie czy unieważniono postępowanie skoro wpisuje się tylko do sprawozdania zamówienia na które podpisano umowę??
podobno tabela nr VIII nie jest puszczana w sprawozdaniu, cos tam blokuje czy nie wiem jaki szit
a co w końcu z dotacjami?
bo jeżeli podawać te poniżej 30.000 w ogólnej kwocie art. 4 pkt 8 a te powyżej wogóle nie podawać (nie ma takiej komórki), to trochę jakiś bezsens.
albo wszystkie dotacje ujmować albo żadnej.
Żadnej - to jasno wynika z rozporządzenia.
i po co w tabeli VIII i IX jest pytanie czy unieważniono postępowanie skoro wpisuje się tylko do sprawozdania zamówienia na które podpisano umowę??
Jak widać - nie tylko. Z rozp. wynika również obowiązek tych unieważnionych.
Żadnej - to jasno wynika z rozporządzenia.
że jasno, to oczywiste dla tych powyżej 30.000, bo nawet na stronie UZP jest:
"Ciążący na zamawiających obowiązek sprawozdawczy odnoszący się do zamówień udzielonych z wyłączeniem procedur określonych przepisami ustawy Pzp dotyczy wyłącznie zamówień udzielonych na podstawie wyłączeń wymienionych w rozporządzeniu."
te poniżej 30.000 w poprzednim sprawozdaniu wliczało się w art. 4 pkt 8, stąd mój dylemat.
jeżeli Miras twierdzisz, że żadnej, to mnie to uszczęśliwia . jeden problem z głowy.
no i do tego piątek. podwójne szczęście
a co w końcu z dotacjami?
bo jeżeli podawać te poniżej 30.000 w ogólnej kwocie art. 4 pkt 8 a te powyżej wogóle nie podawać (nie ma takiej komórki), to trochę jakiś bezsens.
albo wszystkie dotacje ujmować albo żadnej.
Dotacji powyżej 30 000 ojro nie ujmujesz nigdzie.
Dotacji powyżej 30 000 ojro nie ujmujesz nigdzie.
ok. ale co z dotacjami poniżej?
Miras twierdzi, że ich też nie ujmujemy.
Ja dotacje ujmowałem, np. te dla klubów sportowych, oczywiście są one do 30 000 euro.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc