1

Temat: "Wyłączyć" się?

Witam.

Jestem członkiem komisji przetargowej. W przetargu nieograniczonym dostaliśmy ofertę od Wykonawcy (hurtownia) u którego zatrudniony jest mój brat (magazynier, dostawa towaru). Szefa tej firmy widziałem raz na weselu brata.

Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji. Chyba powinienem się Wyłączyć zgodnie z pkt 4 oświadczenia?

pozdrawiam

2

Odp: "Wyłączyć" się?

Zapewne. Ten punkt jest tak ogólny, że wszystko można dopasować, także Twoją sytuację też.

Moim zdaniem nie powinieneś. Nie Ty pracujesz i nie pracowałeś w tej firmie mniemam, a szefa równie dobrze mogłeś spotkać w sklepie - nie pozostajesz w ŻĄDNYM takim stosunku prawnym lub faktycznym,że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności, z naciskiem na "faktycznym".

3

No chyba, że byś tańczył z szefem, choćby jeden taniec. To co innego. Wtedy na bank trzeba się wyłączyć.

4

Bez żartów smile

5 (edytowany przez MIRAS 2017-02-10 08:58:36)

Darek W. napisał/a:

Zapewne. Ten punkt jest tak ogólny, że wszystko można dopasować, także Twoją sytuację też.

Moim zdaniem nie powinieneś. Nie Ty pracujesz i nie pracowałeś w tej firmie mniemam, a szefa równie dobrze mogłeś spotkać w sklepie - nie pozostajesz w ŻĄDNYM takim stosunku prawnym lub faktycznym,że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności, z naciskiem na "faktycznym".

Ja bym raczej zaakcentował słowo "może".

6

Osobiście nie łączy mnie nic z właścicielem firmy w której pracuje mój brat.

7

I właśnie odpowiedziałeś na swoje pytanie.

8

Jeszcze raz, z akcentem na "może to budzić uzasadnione" - co nie oznacza że budzi, ale może.

Brat zna szefa (i to bardzo dobrze - zaprosił go na wesele), a Ty brata... Mało tego, jak czytałem wyżej to chyba jakieś tańce były... wink
mi to wystarczy...

9

Pewnej pani sędzi też się oberwało jak trafiła na imprezę razem z typami spod ciemnej gwiazdy smile

10

Miras czyli lepiej się wyłączyć?

11

Ja bym się wyłączył.

12

Bitter napisał/a:

Miras czyli lepiej się wyłączyć?

Na pewno bezpieczniej.

13

dlaspokoju lepiej się wyłączyć

14

Myślę, że nie ma tu powodów do wyłączenia się, ale musisz to sam ocenić. Wygrzebałem materiał E. Nowickiego, zaczyna się od str. 6.

http://www.blogprzetargi.pl/files/4314/3406/3838/Komentarz_-_Wylaczenie_z_postepowania_-_art._17_Pzp.pdf

15

Wyłączyłem się dla świetego spokoju i bezpieczeństwa. Moje 1 wyłączenie w życiu ^^.

Mój email jest podany w postępowaniu jako ten do kontaktów.

Czy teraz kiedy jestem "wyłączony" emaile nadal mogą isć z mojego adresu ale np podpisane w treści przez kogoś innego?

16 (edytowany przez janek159 2017-02-10 13:06:43)

a czynności techniczne to też czynności w postępowaniu o których mowa w art. 17?

eh, po co się wyłączyłeś, włącz się ponownie

17

Myślę, że emaile pójdę z mojego adresu ale podpisze wiadomości ktoś inny.

U nas w kraju to najlepiej mieć święty spokój ^^