1

Temat: Plan postępowań

W Planie tym ujmiemy te przetargi, które wiemy że będą przeprowadzane, np. na dostawy te które robimy co rok. Jednakże w tym roku dużo jest Planowanych inwestycji ze środków unijnych i też ze środków własnych - w szczególności roboty budowlane.
Jeżeli chodzi o środki UE to w tej chwili nie wiemy czy je otrzymamy a jeżeli chodzi o te inwestycje ze środków własnych to nie wiemy czy będziemy mieli kasę na ich realizację bo w Planie inwestycji i zakupów inwestycyjnych naszej jednostki pod tymi inwestycjami ze środków własnych jest zapis "realizacja inwestycji będzie uzależniona od posiadanych środków finansowych". Czy te inwestycja zamieszczalibyście w swoim Planie?

2

Odp: Plan postępowań

zamieściłem tylko to co miałem w przyjętym budżecie

3

U nas jest to wszystko ujęte w planie inwestycji i zakupów na 2017 rok - cała lista życzeń

4

jo napisał/a:

Czy w budżecie macie przewidziane projekty/wnioski o dofinansowanie jeszcze nie potwierdzone?? I je też uwzględniacie??

5

W planie inwestycji na 2017 rok mamy ujęte takie inwestycje (bardzo dużo). na niektóre z nich dopiero złożyliśmy wnioski o dofinansowanie a na niektóre dopiero będziemy składać.

6

BGPS napisał/a:
jo napisał/a:

Czy w budżecie macie przewidziane projekty/wnioski o dofinansowanie jeszcze nie potwierdzone?? I je też uwzględniacie??

tak i jeżeli zostały umieszczone w budżecie nawet przed podpisaniem umowy o dofinansowanie to je wpisałem

7

Najlepsze jest to, że wiemy że większość z tych planowanych zamówień nie dojdzie do skutku ale jak sama nazwa mówi jest to "PLAN" finansowy.

8

albo dojdą do skutku ale w całkiem innych terminach.

9

Ująć te inwestycje które założyliście w budżecie bez względu na to czy posiadacie już środki czy też nie.