1

Temat: Wykazy złożone z ofertą

Jak traktować złożone z ofertą dokumenty (Wykazy osób, polisy itp)?
Stawiałem 3 warunki
- wykaz os,
- wykaz RB
- informacja banku.

Wykonawca do oferty dołączył wykaz osób i wykaz RB które zawierają błędy oraz nie dołączył do oferty inf. z banku.

Jak postąpić z wykonawcą?
1) Wezwać w trybie 26.2 po ustaleniu rankingu do złożenia wszystkich dokumentów?
2) Wezwać w trybie 26.3 do uzupełnienia błędnych wykazów osób i RB oraz w trybie 26.2 do informacji z banku?
3) Wezwać w trybie 26.3 do uzupełnienia wszystkich dokumentów również inf z banku?

Na razie skłaniam się do bramki nr 3, skoro sam zdecydował o przyspieszeniu procedury to oceniam ofertę z wszystkimi jej brakami. Nie będę dzielił procedury wynikającej z art 26.2 na części, czy wręcz umożliwiał wykonawcy złożenia dokumentów 3 razy (raz z ofertą, 2x po 26.2 i 3x po 26.3).

Co wy na to?

2

Odp: Wykazy złożone z ofertą

Ja bym zastosował 26.2.

3

Problem mam ten sam w innym wątku. Znalazłem coś takiego http://www.wszponachzamowien.pl/?p=2276   choć to nie rozwiewa wątpliwości.

4

ja w jednym piśmie zapytałem czy to co złożył już do oferty to dokumenty które miał złożyć na podstawie 26 ust 2 i napisałem że jeżeli tak to wzywam z 26 ust 3 do przedłożenia poprawnego dokumentu (w odniesieniu do błędnego) i w tym samym piśmie wezwałem do złożenia dokumentu którego nie załączył wogule i dopisałem że jeżeli na pierwsze odpowie że to nie są to te dokumenty to ma dołożyć cały nowy komplet z 26 ust 2 strasznie zawiłe ale nie miałem czasu

5

I jeszcze jeden artykuł tym razem z odwołaniem do wyroku KIO z 2017r , który wyjaśnia jak się wydaje sposób postępowania. Może w ten sposób ukształtuje się linia orzecznicza.

http://www.kio-odwolania.pl/zamawiajacy-obowiazek-potwierdzic-aktualnosc-dokumentow/

6

to może jeszcze przed podpisaniem umowy wezwac do przesłania aktualnych dokumentów to wtedy oferent trzy razy przyśle to samo z rożnymi datami

7

Po zmianie miało być szybko i prościej. Jest trzy razy dłużej i mocno zagmatwane.

8 (edytowany przez jarosław 2017-02-27 10:41:50)

Ze "szponów" wyczytałem że bramka nr 2) Wezwać w trybie 26.3 do uzupełnienia błędnych wykazów osób i RB oraz w trybie 26.2 do informacji z banku
Z kolejnej publikacji wynika że powinienem potwierdzić aktualność złożonych dokumentów (również tych złych) czyli jak pisał wyżej JO