1

Temat: brak informacji w formularzu ofertowym

co zrobilibyście z ofertą, która w formularzu ofertowym zamiast wskazania nazw zadania w których kierownik budowy pełnił swoje funkcje  ( warunek spełnienia udziału w postępowaniu (min.2) i zarazem jedno z kryteriów oceny ofert( punkty za każde kolejne zadanie) odsyła do załącznika do oferty. W załączniku cały życiorys kierownika z ostatnich 15 lat. Chyba mamy sobie wybrać co nam pasuje smile
Wezwać do wyjaśnień na zasadzie, które zadania wskazuje wykonawca ( choć uważam że jest to uzupełnienie treści oferty), czy wybrać co mi pasuje czy wykluczyć z postępowania ze względu na niespełnienie warunku udziału  w postępowaniu, bo przecież mi nic nie wskazał.

2

Odp: brak informacji w formularzu ofertowym

żądaliście potwierdzenia spełnienia warunku udziału w postępowaniu poprzez wpisanie danych do oferty?

a nie żądaliście dokumentów wg tych wymienionych w Rozporządzeniu? np. wykazów usług czy wykazów osób, z opisem kwalifikacji?

3

Jeżeli z pośród wszystkich danych są te "wasze" wymagane, to należało by uznać, podobnie jak się to ma do wykazu np. robót gdzie wymagano np. dwóch a wykonawcy przedstawiają całą litanię.

4

w formularzu wykonawca miał miejsce aby wpisać żądane dane ale wpisał tylko informację o załączniku. na tym etapie nie żądaliśmy dokumentów innych niż oświadczenia. Wobec tego nie pozostaje mi nic innego jak sobie wybrać smile Dziękuję za podpowiedzi Panowie smile

5

No tak, teraz doczytałem że jest to kryterium, a więc jest kłopot, nie widząc dokładnie dokumentów i warunków ciężko jest cokolwiek stwierdzić.

6

no właśnie o to kryterium mi najbardziej chodzi. W sumie zadań jest tam tyle,że starczy na max ilośc pkt i jeszcze zostanie ale się cały czas zastanawiam czy taka nasza rola? Skoro w SIWZ pisze, że W ma wskazać, to powinien wskazać hmm Co będzie jak ja sobie wybiorę te 8, poproszę o przesłanie dokumentu potwierdzającego wykonanie zadania a W mi powie,że nie te zadania miał na myśli tylko inne 8 smile

7

odnoszę wrażenie że zamawiający nie najlepiej przygotował formularze dla wykonawcy do wypełnienia

8

Coś jest nie tak, ale nie wiem co bo nie widzi się dokumentów, czasami czytając pytania można wróżyć z fusów big_smile

9

iwa_n napisał/a:

no właśnie o to kryterium mi najbardziej chodzi. W sumie zadań jest tam tyle,że starczy na max ilośc pkt i jeszcze zostanie ale się cały czas zastanawiam czy taka nasza rola? Skoro w SIWZ pisze, że W ma wskazać, to powinien wskazać hmm Co będzie jak ja sobie wybiorę te 8, poproszę o przesłanie dokumentu potwierdzającego wykonanie zadania a W mi powie,że nie te zadania miał na myśli tylko inne 8 smile

a możesz przyjąć że wskazał wszystkie tj 16 i ogólnie wezwać

10

To że wykazał w sposób inny niż sugerowany nie oznacza, że nie wykazał. To tylko forma.

iwa_n napisał/a:

Co będzie jak ja sobie wybiorę te 8, poproszę o przesłanie dokumentu potwierdzającego wykonanie zadania a W mi powie,że nie te zadania miał na myśli tylko inne 8 smile

To tak samo jakby w SIWZ wpisał te 8 - nie dostrzegam problemu ;-|

11

Ja problem osobiście dostrzegam, tym bardziej że jest to jednym z kryteriów oceny.