1

Temat: zamówienie z wolnej ręki art.67 ust.1 pkt.6

Witam,
chciałam się spytać czy w SIWZ można napisać poniższa treść - chcąc udzielić zamówienia z art.67 ust.1 pkt.6??
Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 PZP, w okresie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego, o wartości do 50 % wartości zamówienia podstawowego. Zamówienia te polegać będą na powtórzeniu podobnych robót budowlanych do robót stanowiących przedmiot zamówienia, Zakresem robót stanowiących przedmiot zamówień będą prace z zakresu opisanego w przedmiocie zamówienia lub niezbędnych do wykonania zamówienia, czynności wskazane rodzajowo w załączniku nr 2 SIWZ, których szczegółowy opis zawarty został w przedmiarach robót do SIWZ. Zamawiający udzieli zamówienia dotychczasowemu Wykonawcy na powtórzenie podobnych robót na zasadach i cenach zawartych w ofercie.

Zamówienia, o których mowa powyżej będą udzielane po przeprowadzeniu odrębnego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej ręki.

2

Odp: zamówienie z wolnej ręki art.67 ust.1 pkt.6

Można.

3

spytałam sie bo mam tylko wątpliwosci dotyczćego zapisu: ..."Zamawiający udzieli zamówienia dotychczasowemu Wykonawcy na powtórzenie podobnych robót na zasadach i cenach zawartych w ofercie.

Zamówienia, o których mowa powyżej będą udzielane po przeprowadzeniu odrębnego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej ręki."

?????

4

co do cen byłbym ostrożny

5

o cenach należy wykreślić, to odrębne postepowanie więc i ceny odrębnie ustalane, nie można wiązać w ten sposób

6

orzeczenia różne ale bym uznała bo oni odpowiadają solidarnie