1

Temat: KRK powyżej progu

Przygotowuję pierwsze postępowanie z JEDZ-em. Obłęd w oczach mam. Podpowiedzcie mi proszę o co tu chodzi: "informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy oraz, odnośnie skazania za wykroczenie na karę aresztu, w zakresie określonym przez zamawiającego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 5 i 6 ustawy , wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu".
Chodzi o wytłuszczoną część - czy mam obowiązek wskazania przesłanek fakultatywnych z 24.5.5 i 6? Tak mnie to oraz zastanawia...

2 (edytowany przez jo 2017-03-21 09:40:20)

Odp: KRK powyżej progu

" ........w zakresie określonym przez zamawiającego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 5 i 6 ustawy" jeżeli  nie określiłem wymogów z 24 ust 5 to nie żądałem

3 (edytowany przez Katiqq 2017-03-21 09:43:54)

Ale to "oraz" nie daje mi spokoju. Gdyby napisano "oraz, jeśli określono przez zamawiającego ..." byłabym spokojniejsza smile
Tak mi to wygląda, że zamawiający jednak ma obowiązek określić.

4

bo rozporzadzenie  nie jest idealne smile

5

robisz na podstawie ustawy wiec jak nie dajesz przesłanek z 24 ust 5 jak ich nie stosujesz

6

Katiqq napisał/a:

Tak mi to wygląda, że zamawiający jednak ma obowiązek określić.

Tak Ci to wygląda... Masz rację, to tylko tak wygląda.

7

Jest rozbieżność pomiędzy JEDZEM a naszą ustawą, nie musisz określać.

8

Dzięki bardzo!

9

Odczytuj to w ten sposób, że to ORAZ dotyczy sytuacji, gdy przewidujesz wykluczenie na podstawie 24.5, a że jest to fakultatywne, to ... .

10

Podepnę się po temat - jako wykonawca muszę wystąpić o zapytanie z KRK o udzielenie informacji o osobie i podmiocie zbiorowym - jakie wskazanie mam wpisać w pkt. 11  dla osoby i w pkt. 3 zapytania o podmiot zbiorowy ?

11

podmiot zbiorowy 24 ust 21 a osoby z firmy 24 ust 1 pkt 14 i ust 5 pkt 6 osoba fizyczna(działalność 1 osobowa) 24 ust 1 pkt 13 i ust 5 pkt 5

12

nie doprecyzowałam - zapytanie o osoby dotyczy członków zarząd tego podmiotu zbiorowego

barbie0803 napisał/a:

podmiot zbiorowy 24 ust 21 a osoby z firmy 24 ust 1 pkt 14 i ust 5 pkt 6 osoba fizyczna(działalność 1 osobowa) 24 ust 1 pkt 13 i ust 5 pkt 5