Temat: Jedz- dokumenty
Mam nadzieję, że ktoś już wypełniała JEDZ i przygotowywał postępowanie unijne i będzie w stanie pomóc
Otóż mam pewne wątpliwości co do JEDZA i dokumentów.
1. Skoro w Jedz jest jeden punkt dotyczący Wykluczenia z 24.1.15 i 24.5.8 to muszę wymagać również przesłanki fakultatywnej z 24.5.8 w postępowaniu unijnym ? Czy może jednak wystarczy skreślić ta część fakultatywną?
2.Czy wykreślacie zbędne pola w JEDZ dla Wykonawców?
3.Czy wypełnialiście może Jedz przez serwis ESPD ? Bo zauważyłam rozbieżność miedzy instrukcją a punktem z sekcji III C o konflikcie interesów. W instrukcji napisane jest że dotyczy on tylko fakultatywnej przesłanki z 24.5.3natomiast w serwisie dopisano też przesłankę 24.1.19 i teraz zwątpiłam czy zaznaczyć...
4. Czy jedz zastępuje oświadczenie o oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności ?
Czy trzeba je żądać na potwierdzenie 24.1.15?