1 (edytowany przez bart66621 2017-03-23 10:22:13)

Temat: oferta na zadania na jednym formularzu oferty zamiast na dwóch

Mam dwa zadania na  jednym formularzu a  były wymagane dwa dwóch.
Wykonawca na jednym formularzu wymienił dwa zadania i podał łączna wartość zamówienia stanowiące sumę zadania nr 1 i nr 2. Do oferty zostały załączone dwa szczegółowe kosztorysy ofertowe z których jasno wynika ile wynosi zadanie nr 1 a ile zadanie nr 2. Suma cen  za  zadanie nr 1 i 2 daje wartość wpisaną na formularzu oferty po za tym wszystkie  pozostałe  elementy formularza ofertę tj. termin realizacji zamówienia na oba  zadania są  takie same. 

I teraz mam co zrobić: na moje oko zgodnie z przepisami kc są dwie oferty, więc czy  poprawić formularz oferty jako omyłkę, czy też jest to niezgodność  z SIWZ bo chcieliśmy dwa formularze oferty a dostaliśmy jeden czyli nie dostaliśmy tego co chcieliśmy.

2

Odp: oferta na zadania na jednym formularzu oferty zamiast na dwóch

W jakiej formie została złożona oferta nie ma znaczenia, ważne jest co wynika ze złożonych dokumentów.

3

jest ok nic nie rób bo to nadmiarny formalizm

4

niezgodność z siwz jest jakby Ci zaoferował nie to co chcesz a nie forma oferty

5

Zgoda z radczynią, ze jest to niezgodność z SIWZ. Ja natomiast uważałbym, że jest to jedynie niezgodność  w aspekcie formalnym ponieważ zgodnie, z tym co napisałaś z pozostałych dokumentów wynikają jasno i bez żadnych wątpliwości ceny na poszczególne pakiety.
Nie zdecydowałbym się w życiu na odrzucenie w takiej sytuacji oferty z powodu niezgodności z SIWZ. Wielokrotnie widziałem w zamówieniach podzielonych na części składane oferty na jednym formularzu, co było niezgodne z formalnymi wytycznymi Zamawiającego z SIWZ.

6 (edytowany przez bart66621 2017-03-23 10:22:48)

zgadzam się  z  wami jak dla minie oferta  jest ok, nie chcę przyłożyć łapy  do takiego odwalenia oferty

7

dokładnie to uchybienie formy ale wszystkie dane są