Temat: procedura odwrócona
Witam,
wiem, ze to już było wałkowane, ale ja się ciągle gubię, proszę o podpowiedź;
Czy w procedurze odwróconej oświadczenia z art. 24 ust.1 pkt. 23 i art.25 ust.1 żądam od wszystkich??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
wiem, ze to już było wałkowane, ale ja się ciągle gubię, proszę o podpowiedź;
Czy w procedurze odwróconej oświadczenia z art. 24 ust.1 pkt. 23 i art.25 ust.1 żądam od wszystkich??
oświadczenie z art. 25 ust. tylko od wykonawcy który złożył ofertę sklasyfikowaną najwyżej. Ja osobiście oświadczenie z art. 24 ust.1 pkt. 23 czekam ustawowe 3 dni i potem wzywam wszystkich.
czyli oświadczenie o grupie kapitałowej od wszystkich ???
ja tak robię ale dużo osób w procedurze odwróconej oświadczenia gk tylko od sklasyfikowanych najwyżej
oświadczenie z 25 ust 1 żądam od wszystkich sprawdzam oświadczenie tylko najwyżej ocenionego
art 24 ust 1 pkt 23 tylko najwyżej
Kapitałowa od najwyżej.
oświadczenie z 25 ust 1 żądam od wszystkich sprawdzam oświadczenie tylko najwyżej ocenionego
art 24 ust 1 pkt 23 tylko najwyżej
24.1.23 też powinno zostać złożone co do zasady od wszystkich wykonawców, ale draki nie będzie jak złoży tylko najwyżej oceniony.
W przypadku gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu należy załączyć zobowiązania ...- kiedy W. sklada zobowiazanie podmiotu- z oferta czy dopiero po otwarciu ofert kiedy ma najkorzystniejsza oferte?
zobowiązanie podmiotu z ofertą zgodnie z opinią UZP
A co w pryzpadku jak zobowiązania nie ma w ofercie wtedy wzywamy do uzupełnienia??
a nie oswiadczenie wykonawcy w ofercie na ten temat,i dopiero jak tkaie info z oferty odczytamy ze jestpodmiot 3 to wzywamy do zlozenia zobowiazania?
Zobowiązanie podlega wezwaniu do uzupełnienia.
czekam do konca jutrzejszego dnia na oswiadczenia o grupie, czy moge juz dzis wyslac wezwanie do uzupelnienia pelnomocnictwa i zawiadomienie o poprawie innej omylki?
Co do zasady tak.
dziękii, Marcel a ty jak robisz? masz pod ręką opinie UZP dot. grupy kapitałiwej, że musze miec tylko od najkorzystniejszego w rankingu?
Tak na przyszłość wystarczy trochę poszukać.
http://www.komunikaty.pl/komunikaty/1,105903,20942728,dokumentacja-w-procedurze-odwroconej.html
potrzebuje opinii z UZP, nie moge jej znaleść
A po co?
mimo, ze tam nie ma tej opinii, to są inne ciekawe. warto sobie ściągnąć na dysk, szczególnie ostatnią publikację
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/publikacje-dotyczace-opinii-prawnych-uzp
mimo, ze tam nie ma tej opinii, to są inne ciekawe. warto sobie ściągnąć na dysk, szczególnie ostatnią publikację
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/publikacje-dotyczace-opinii-prawnych-uzp
ta wlasnie mam szukam konkretnie pod oswiadczenie o grupie ze musze miec min. to od najkorzystniejszego w rankingu
A po co?
po to zeby sie utwierdzić ze dobrze robie nie męcząc reszty o papier...
myślę że UZP świadomie się nie wypowiada w tej sprawie,
dla nas najważniejsze powinno być ze przy odwróconej skupiamy się tylko na ofertach bez badania podstaw wykluczenia i spełnienia warunków, a tylko w stosunku do najwyżej ocenionego
więc właściwie to powinno być oczywiste że z tego powodu nie ma podstaw do wzywania do GK wszystkich jak braknie
w odwróconej badamy podstawy wykluczenia tylko najwyżej ocenionego. GK dotyczy wykluczenia.
GK od pozostałych nie są nam potrzebne, bo ich nie badamy pod kątem wykluczenia.
W nr 50 z czerwca br. Vademecum zamówień publicznych ekspert twierdzi, że w odwróconej wystarczy jak GK złoży najwyżej oceniony.
a UZP pewnie sam nie wie jak do tego podejść.
Zgadzam się z kolegami, ale UZP nie zgadza się z nami: https://www.uzp.gov.pl/__data/assets/pdf_file/0012/34203/Przebudowa-drogi-wojewodzkiej-Nr-142-na-odcinku-Szczecin-Krzywnica.pdf
faktycznie. ostatnie zdanie na str. 6.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc