1

Temat: przewodniczący komisji może być sekretarzem???

W mojej firmie powołana jest stała komisja do przeprowadzania postępowań przetargowych, jednak tak na prawde wszystko robie ja jako pracownik (samodzielne stanowisko) odpowiedzialny merytorycznie, a wiec zajmuje sie przygotowaniem protokołów, wniosków, propozycji, decyzji itd. Jestem tez przewodniczącą komisji. Komisja ma swoj regulamin organizacyjny, gdzie jest napisane ze za przygotowanie dokumentacji odpowiada sekretarz komisji (inna osoba) a przewodniczący tylko czuwa nad tym by to było dobrze zrobione. Zastanwiam się czy przewodniczacy nie mógł by robić tych wszystkich rzeczy tzn. czy nie mogloby byc tak wpisane w regulaminie bo i tak to robie ja wiec dlaczego ma odpowiadać za to inna osoba, zreszta nowe druki protokołów przewiduja podpisy osoby je sporządzającej.
Jak jest to u was rozwiazane? A moze nie powinnam być przewodniczącą tylko sekrearzem???

2

Odp: przewodniczący komisji może być sekretarzem???

Całe lata mialam ten sam problem. Tak jak ty miałam stanowisko samodzielne. Cały czas walczyłam o kogos do pomocy aż się doczekałam i teraz ja jestem przewodniczącą a ona sekretarzem. Walka była ciężka , ale oczywiscie walczyłam nie dlatego, że potrzebowałam sekretarza , ale że potrzebowałam pomocy - np/ był niesamowity problem z moim 2-tygodniowym urlopem (bo co zawiesić przetargi na ten czas ?). I tak w końcu wywalczyłam i jest dużo lepiej. Może spróbuj tak samo...

3

nie da rady moje poprzedniczki walczyly ale nic nie zdziałały i odeszly .. nie powiem zebym nie próbowała, dostalam kogos ale nieoficjalnie wiec nie moge jej nigdzie wciagnac. A jak myslisz czy to będzie blad jesli wszystkie zadania (czyli głównie sporzadzanie dokumentacji ) przypisze przewodniczącemu czyli sobie bo i tak to robie

4

dorota26 napisał/a:

A jak myslisz czy to będzie blad jesli wszystkie zadania (czyli głównie sporzadzanie dokumentacji ) przypisze przewodniczącemu czyli sobie bo i tak to robie

Czemu błąd? Szczera prawda!

5

smile dzięki? poprostu z tego co wiem nie ma takiego modelu komisji przetargowej smile