Temat: wartośc szacunkowa zamówienia pomocy
Witam
Od dwóch tygodni " jestem od przetargów" ale jestem zielona . teraz mam zrobic przetarg na olej opałowy. Pierwszy krok to ustalenie wartości szacunkowej zamówienia.Prosze od czego tu zaczac. pomocy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → wartośc szacunkowa zamówienia pomocy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Od dwóch tygodni " jestem od przetargów" ale jestem zielona . teraz mam zrobic przetarg na olej opałowy. Pierwszy krok to ustalenie wartości szacunkowej zamówienia.Prosze od czego tu zaczac. pomocy
Po pierwsze to należy ustalić ile tego oleju potrzeba, następnie zebrać parę ofert cenowych od firm które handlują tym, wybrać najtańszego. Jeżeli będzie znana cena jednostkowa za 1 litr pomnożyć przez żądaną ilość i jest szacunek. Mówimy oczywiście o kwotach netto.
(...) następnie zebrać parę ofert cenowych od firm które handlują tym, wybrać najtańszego.
Jeżeli będzie znana cena jednostkowa za 1 litr pomnożyć przez żądaną ilość i jest szacunek.
Z tym, że kolejność proponuje odwrotną:
najpierw obliczyć wartość szacunkową,
potem zebrać oferty i wybrac najtańszą.
To będzie "bardziej" zgodne z ustawa
Mam problem. Jak określić wartość szacunkową wraz z podstawą wyceny w PLN i EURO jeżeli jest kwota przeznaczenia w budzecie 100.000, a zamowienie dotyczy kontroli biletów.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc