Odp: PODWYKONAWSTWO
Zgadza się, to już swoją drogą
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zgadza się, to już swoją drogą
Oczywiście wszystkie sugestie uważam za cenne, działa się na szerszym polu ewentualnych decyzji
Też jestem za tym, aby nie badać podwykonawców, lecz w tej chwili jest to za poważne zamówienia
Witam,
wpisałem w SIWZ (na RB) i projekcie umowy że wymagam w aby w przypadku występowania podwykonawcy dał on wykonawcy taki długi okres gwarancji jaki ja wymagam od wykonawcy tj. 10 lat.
teraz potencjalny uczestnik prosi mnie aby wykreślił zapis że podwykonawca ma dać taki sam okres gwarancji wykonawcy co on mi.
Proszę o informację czy wykreślenie tego nie będzie miało dla mnie jakiś negatywnych skutków.
Uważam że to wykonawca będzie odpowiadał za okres gwarancji a nie jego podwykonawcy.
Witam,
Uważam że to wykonawca będzie odpowiadał za okres gwarancji a nie jego podwykonawcy.
jeżeli tak uważasz to po co dałeś taki zapis odnoście podwykonastwa
mści się ctrl+c, ctrl+v
a jak uważacie mogę to wykreślić?
Nie wiem po co dałeś taki zapis.
Za działania podwykonawców wykonawca odpowiada jak za własne.
jakie zapisy stosujecie w siwz i umowach na dostawy jesli chodzi o podwykonawstwo?
żądam w umowie do protokołu końcowego protokołu odbioru oświadczenie podwykonawców o nieregulowaniu wszelkich należności ze strony wykonawcy
jak to jest z zapisami o podwykonawstwie w przypadku zamowien na dostawy wraz z wdrozeniem?pomoże ktos? czy jesli W.wskaze na potiwerdzenie spelniania warunkow udzialu w wykazie dostaw- podmiot 3 (bazuje na doswiadczeniu podmiotu 3) to ten podmiot musi byc jego podwykonawca?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc