1

Temat: informacja z otwarcia ofert

witam,

wykonawcy którzy nie złożyli ofert proszą o przesłanie informacji z otwarcia ofert powołując się na poprzednie brzmienie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp.
moimi zadaniem powinienem ich odesłac na stronę internetową, gdzie są zamieszczona ta informacja.

proszą również o przesłanie cen jednostkowych, których nie ma na tej stronie.

wiadomo, że oferty są jawne od dnia otwarcia.

czy mimo, że powołują się na błędne przepisy, to chyba nie mam co robić z tego problemu i powinienem im przesłać te dane.

2

Odp: informacja z otwarcia ofert

Ja bym im wysłał, niech się cieszą.

3

Ja bym im wysłał, pouczenie.

4

ja bym im napisała ze mają na str

5

Ja bym wysłał linka do informacji z otwarcia (informujac o obecnej treści art.) plus załączył skany formularzy cenowych (czy miejsca gdzie masz te ceny jednostkowe)

6

dzięki za odpowiedzi.

po nowelizacji zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty zawierać powinno tylko uzasadnienie wyboru oferty, nazwę najkorzystniejszego wykonawcy i punktację jaka została przyznana?

wykluczeń i odrzuceń nie było.
o terminie podpisania umowy też już nie ma obowiązku informować, choć jak przeglądam różne strony to zamawiający dodają tą informację do zawiadomienia.

7

Podajesz to co wymaga ustawodawca, jak dasz więcej też dobrze, np. termin podpisania umowy smile

8

uzasadnienia wyboru oferty też nie trzeba już podawać. wszystko wynika z punktacji

9

szad napisał/a:

uzasadnienia wyboru oferty też nie trzeba już podawać. wszystko wynika z punktacji

Jak nie trzeba, jak trzeba.

10

ok. uciekło mi, że to uzasadnienie jest wymienione pod całym wykazem.

11

czy kwota jaka zamierza Z. przeznaczyc na sfinansowanie to kwota z szacowania czy kwota jaka ma w budzecie?

12

z budżetu