1

Temat: Komunikacja elektroniczna z wykonawcą

Jak postępujecie kiedy wykonawca twierdzi że nie dostał meila a wy macie pewność że został wysłany na prawidłowy adres?

Wykonawca nie udzielił odpowiedzi na RNC i niestety podlega odrzuceniu, ale....... No właśnie, twierdzi że nie dostał wezwania.

2

Odp: Komunikacja elektroniczna z wykonawcą

Jeżeli masz pewność, że mail wyszedł prawidłowo z serwera (może niech informatyk potwierdzi) oraz adres mailowy był wskazany przez Wykonawcę do kontaktu to reszta problemu po jego stronie.

Wykonawcy lubią tłumaczyć się w ten sposób smile

3

I okazuje się że pewność przesłania informacji drogą meilową daje tylko potwierdzenie generowane przez system o połączeniu się z serwerem odbiorcy.
Niestety nie każdy program pocztowy daje taką możliwość. Mnie został jedynie wydruk z programu pocztowego który informuje że poczta została wysłana ale o niczym więcej. Jednym słowem pewność mam ale dowodu brak (po pewnym czasie serwer kasuje dane o wysyłce).
Jedyna nadzieja w operatorze który nie bardzo jest skłonny do współpracy.

4

i dlatego gdy tylko mogę to korzystam równolegle z faxu

5

A ja wysyłam pocztą, tak dla bezpieczeństwa.

6

Marcel napisał/a:

dla wyboru oferty najkorzystniejszej też? a jak wtedy liczysz terminy dla odwołań??

7

jo napisał/a:
Marcel napisał/a:

dla wyboru oferty najkorzystniejszej też? a jak wtedy liczysz terminy dla odwołań??

O i to jest sedno sprawy. Lepiej wysyłać e-mailem lub faksem lub pocztą, czyli wybrać jedną drogę.

8

Liczę od daty wysłania e-mailem.

9

też tak robiłem ale chyba na forum był wrzucony jakiś wyrok który mącił sprawę, więc teraz  tylko e-mail i fax