Witam. Proszę o pomoc (w skrócie chodzi o zieleń).
Planujemy w przyszłości wykonać usunięcie trawników i zasadzenie roślin płożących na części terenów zewnętrznych zielonych. Chciałabym w tym roku przeprowadzić zapytanie ofertowe na przygotowanie projektu, planu wymiany zieleni (usunięcie tylko trawników) i nasadzenie roślin płożących. W innych częściach będą trawniki zasypane kamieniem ozdobnym.
Ze względu na zły stan gleby trzeba będzie w przyszłości usunąć / wymienić część podłoża.
Moje pytania:
1. Czy ww. prace to usługa (CPV 77310000-6), czy już robota budowlana?
2. Czy osobnymi zamówieniami są : Przygotowanie projektu zmian nasadzeń i gleby na terenach zewnętrznych. Dalej kolejnym wykonanie projektu, czyli prace ogrodnicze?
3. Jeżeli w tym roku mogę ze względu na brak środków wykonać np. część prac na dwóch niewielkich powierzchniach, a w kolejnych latach w miarę posiadanych środków wykonam dalsze prace, to będą to osobne zamówienia szacowane osobno czy jedno? Czy projekt mogę sobie zrobić na wszystko? Jak postąpić skoro nie wiadomo, czy będziemy wszystkie prace wykonywać. Czy bezpieczniej będzie zamówić projekt na część, na którą nas stać i w kolejnych latach robić analogicznie.
Zawiłe to wszystko. Dodam tylko, że prace musimy wykonać ponieważ trawniki nam poniszczyły ptaki szukające pożywienia. Najprawdopodobniej mamy pasożyta.