1

Temat: zespół art.20a

Witam po przerwie!
Pytanie dotyczy wartości zamówienia o którym mowa w art.20a czyli 1 000 000 euro - czy jest to wartość z zam. powtórzeniowymi czy bez nich????

2

Odp: zespół art.20a

dobre pytanie,

brakuje czegoś takiego co jest przy wadium:

5a. Jeżeli zamawiający przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub art. 134 ust. 6 pkt 3, określa kwotę wadium dla wartości zamówienia podstawowego. Przepis ust. 4 stosuje się odpowiednio.

3

sad mamy przetarg na > 1 000 000 euro ale z wartością przewidywaną z art. 67 ust. 1 pkt 6 i co mamy  zrobić???

4 (edytowany przez janek159 2017-05-31 13:12:07)

czuję w kościach, że chodzi o wartość podstawowego, ale marne to uzasadnienie

5

Też tak myślałam ale to się kłóci z art.32.3 ( i wychodzi kolejna durnota, sztuczne zawyżanie .... nie wiem czemu ma to służyć) tak naprawdę potrzebne jest tylko przy np.: etapowaniu zamierzenia (jak sprawdzi się wykonawca możemy mu zlecić dalszą robotę o ile mamy kasę i obejmuje przedsięwzięcie plan budżetowy) )

6

Chodzi o wartość a wartość szacujemy łącznie jeżeli przewidujemy z zamówieniami z art.67, a więc dla mnie jest jasna sprawa.

7

mam wątpliwości czy art. 32.3 ma akurat w tej sprawie ma zastosowanie, niby tak, ale cos wątpię

8

Zespół jest powoływany dla jednego lub więcej powiązanych ze sobą zamówień (20a.2). Skoro wartość zamówienia powiększa się o wartość zam. uzupełniającego to wg mnie wszystko należy sumować i zespół powinien działać w obu zamówieniach.

9

powiązane ze sobą zamówienia - a co to znaczy?

Synonimy
powiązania ? koligacje
? koneksje
? układy
? znajomości
? stosunki
? układziki
? wejście
? dojście
? stosuneczki

powiązanie? związek
powiązania
Wielki słownik ortograficzny
powiązanie; -ań
powiązać -ążę, -ążą; -ąż, -ąż?cie

Słownik języka polskiego

powiązanie
1. ?związek czegoś z czymś lub kogoś z kimś?

2. ?wzajemna zależność przyczyn i skutków?

powiązać
1. ?połączyć końce wielu sznurków, nitek itp. za pomocą węzła?

2. ?wiążąc lub obwiązując, poformować wiele czegoś?

3. ?skrępować więzami wiele osób lub zwierząt?

4. ?połączyć ze sobą pewne elementy, części, motywy itp. w jakąś całość?

5. ?połączyć ze sobą fakty, zdarzenia itp. tak, że pojawienie się w świadomości jednych powoduje uświadomienie sobie innych?

6. ?stworzyć jakąś więź między ludźmi?

10

i nigdzie nie ma mowy o art.67.1.6 z pzp

11

Powiązane są (najbardziej mi odpowiada ?połączyć końce wielu sznurków, nitek itp. za pomocą węzła?) i do tego wartość szacunkowa powyżej mln.
Powołaj do komisji 2 słupy - pracowników z komórki realizującej zadanie i będzie po problemie.

12

ja bym tak zrobiła ale napisali regulamin

13

czy z art 20 a wynika że w zasadzie należy powołać komisję przetargową nawet jak nie przekracza się kwoty unijne a tylko 1.000.000,00 euro??

14

20a dotyczy powołania zespołu, nie komisji.

15 (edytowany przez jo 2017-09-21 12:58:23)

pkt 3 mówi że dwóch członków zespołu powoływanych jest do komisji czyli komisja musi być pkt 4  znów mówi o komisji przetargowej zastanawiam się czy jest wogule możliwość powołania zespołu bez powołania komisji chyba nie ma