1

Temat: Zmiana ogłoszenie - zmiana terminu składania ofert

Zamówienie unijne, w ogłoszeniu nie podałem warunków udziału a jedynie odniesienie do SIWZ, należy zmienić ogłoszenie i dodać warunki. Pierwotny termin składania ofert wynosił 40 dni. O ile muszę przedłużyć termin składania ofert - o 40 dni, tak żeby wykonawcy zagraniczni mieli taki sam czas jak wykonawcy krajowi równe traktowanie), czy wystarczy o 15 dni?

2

Odp: Zmiana ogłoszenie - zmiana terminu składania ofert

Te 15 dni to nie termin o jaki trzeba przesunąć tylko ile minimum dni musi zostać na składanie ofert.

3

Marcel napisał/a:

Te 15 dni to nie termin o jaki trzeba przesunąć tylko ile minimum dni musi zostać na składanie ofert.

tak, to oczywiste, źle się wyraziłem.
Ale rozumiem, że jeżeli na składanie ofert zostaje 15 dni to jest ok? Moim zdaniem tak, ale chciałem zapytać kogoś "niezależnego", bo słyszałem opinię o 40 dniach i osobnik się bardzo przy tym upierał ;-)
pzdrwm

4

Jak masz min.15 dni to jest ok!

5 (edytowany przez marekw2 2017-05-15 16:39:11)

W postępowaniach unijnych wykonawcy krajowi i zagraniczni mają zawsze taki sam czas na składanie ofert. Ogłoszenie ukazuje się wszędzie w tym samym dniu.

6 (edytowany przez Marta 2017-06-19 12:50:08)

po dlugiej przerwie bede oglaszac rpzetarg unijny- jak technicznie to teraz wyglada-wszystko w jednym dniu czyli Dz.U.U.E. i strona Z. czy nie?
edit: juz doczytalam i jest nadal 5 dni czyli najlepiej w Dz.U.U.E. puscic oglodzenie w poniedzialek tak?