1

Temat: procedura odwrócona

Po otwarciu ofert publikuję na swojej stronie informacje o których mowa w art. 86 ust 5 czyli informacje o treści złożonych ofert. Zgodnie z treścią  art. 24 ust. 11 oświadczenie o grupie kapitałowej Wykonawcy składają  po publikacji powyższej informacji. Przy procedurze odwróconej, wystarczy aby oświadczenie złożył Wykonawca którego oferta została najwyżej oceniona. Moje pytanie brzmi: skąd wiadomo, która oferta została najwyżej oceniona? Czy prócz informacji z art. 86 ust 5 zamieszczam jeszcze informację o ocenie ofert? Czy Wykonawcy sami na podstawie informacji  z art 86 ust 5 ustalają, że ich oferta jest najkorzystniejsza?

2

Odp: procedura odwrócona

Teoretycznie powinni Ci złożyć wszyscy, ale przy procedurze odwróconej sprawdzasz i badasz, czy złożył najwyżej oceniony. Wykonawcy przecież po informacji z art. 86 ust. 5  mogą sobie obliczyć która oferta będzie najwyżej oceniona (chyba, że masz jakieś niestandardowe kryteria i niejasny sposób ich oceny). Dla wykonawcy nie powinno mieć tu znaczenia, który jest w rankingu, co do zasady zobowiązany jest złożyć oświadczenie o grupie kapitałowej.

3

złożyć gk mogą wszyscy a ty wzywasz najwyżej ocenionego jeżeli nie złoży równolegle od otwarcia badasz oferty

4 (edytowany przez Marta 2017-06-28 10:04:20)

Weronika5 napisał/a:

Teoretycznie powinni Ci złożyć wszyscy, ale przy procedurze odwróconej sprawdzasz i badasz, czy złożył najwyżej oceniony. Wykonawcy przecież po informacji z art. 86 ust. 5  mogą sobie obliczyć która oferta będzie najwyżej oceniona (chyba, że masz jakieś niestandardowe kryteria i niejasny sposób ich oceny). Dla wykonawcy nie powinno mieć tu znaczenia, który jest w rankingu, co do zasady zobowiązany jest złożyć oświadczenie o grupie kapitałowej.

o ile ceny wpisane w oferty sa bez omylek i bledow...ja mam taka sytuacje ze ceny ofertowe w porownaniu z tym co w formularzu cenowym dali sa inne i co wtedy ktora cene dajecie do info z otwarcia?hahaha

5

z formularza ofertowego, później omyłki

6 (edytowany przez Marta 2017-06-28 10:47:22)

a jak w formularzu ofertowym
brak ceny i dopiero w podsumowaniu w cenowym jest cena?

7

podajesz to co odczytano na otwarciu ofert

8

dokładnie, omyłki Cię narazie nie interesują.

jarosław napisał/a:

podajesz to co odczytano na otwarciu ofert

9

a co mi grozi jak wpisalam juz na dokumencie z otwarcia ofert cene ktora pozniej poprawialam jako inna omylka?

10

To popraw, cena w info. z otwarcia musi być jako pierwotna, bez dokonanych poprawek.

11

Nic. Najwyżej wyjasnisz dlaczego to zrobiłaś

12

no to wyjaśnię :-)