Temat: protokół a brak podziału na części
Mam 2 postępowania na przebudowę drogi oraz na inspektora nadzoru. Zadania są realizowane ze środków UE. Jak dobrze uzasadnić w protokole brak podziału na części? Pisaliście już coś takiego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → protokół a brak podziału na części
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam 2 postępowania na przebudowę drogi oraz na inspektora nadzoru. Zadania są realizowane ze środków UE. Jak dobrze uzasadnić w protokole brak podziału na części? Pisaliście już coś takiego?
Zamawiający, po przeanalizowaniu zakresu oraz wielkości zamówienia, a także Wykonawców którzy biorą udział w tego rodzaju zmówieniach (małe i średnie przedsiębiorstwa) uznał iż, podział zamówienia groziłby nadmiernymi trudnościami technicznymi i nadmiernymi kosztami wykonania zamówienia, a potrzeba skoordynowania działań różnych wykonawców realizujących poszczególne części zamówienia mogłaby poważnie zagrozić właściwemu wykonaniu zamówienia. Przedmiot zamówienia stanowi niepodzielną całość i wskazane jest aby wykonywał go jeden Wykonawca ze względu na ściśle ze sobą powiązane zadania, oraz ze względu na zachowanie rygorów technologicznych oraz udzieloną gwarancję na wykonaną usługę.
ja mialam takie wprotokole i przeszlo juz to postepowanie przez kontrole z UM
Dziękuje ci Marta
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc