1

Temat: unijne ogłoszenie o zamówieniu

dawno nie robiłem,
1) gdzie wpisujecie wykluczenia w unijnym ogłoszeniu i gdzie informacje o art 24aa do VI.3) Informacje dodatkowe:??
2) stosujecie "Kryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia" bez wpisywania szczegółow w ogłoszeniu??

2

Odp: unijne ogłoszenie o zamówieniu

odświeżam

3

Tak. Co się nie zmieści, to do inf. dodatkowych.
Tak stosujemy  "Kryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia" bez wpisywania szczegółów w ogłoszeniu, bo po to to jest.

4

Ale inf. o 24aa możesz tylko w SIWZ umieścić.

5

no właśnie robiłem zmianę ogłoszenia bo zastosowałem "Kryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia" bez wpisywania szczegółów w ogłoszeniu. Na szkoleniu gość mnie uświadomił, że nie wpisanie może być naruszeniem przepisów, a dokładnie art 41 ustawy, a że jest dofinansowanie to zapobiegawczo ogłoszenie zmieniłem

6

w porównaniu do poprzedniej dyrektywy obecne formularze mają ograniczoną ilość znaków, chyba 4000. czasem nawet jakbyś chciał, to nie jest w stanie wszystkiego wpisać.
poprzednie formularze nie miały takich ograniczeń.

7

no ciężko było ale zmieściłem ale wygląda strasznie

8

tez dawno nie robilam unijnego, temrin 35 dni na skladnaie ofert licze od wyslania czy od opublikowania?

9

Nie 35 a 40 dni.

10

Jak Marcel - 40 dni od dnia przesłania

11

ok cos mi sie obilo o uszy ze 35 po nowelizacji..

12

bo w głupi sposób to zapisali ale zostało 40

13

Nie zostało bo zmienili, ale są przepisy przejściowe i tego póki co należy się trzymać.

14

Marcel napisał/a:

Nie zostało bo zmienili, ale są przepisy przejściowe i tego póki co należy się trzymać.

czyli po 18.10.2018 bedzie 35 dni?

15

w unijnym jest jedz i tam mamy info o podwykonawcach, czy w zwiaku z tym w formularzu ofertowym tez taka informacje chcecie?

16

drugie pytanie- postepowanie pow. progu krajowego, wykonawca sklada jedz, formularz ofertowy, potem w ciagu 3 dni od info z otwarcia os. o grupie kap., ewentualnie pelnomocnictwo, czy cos pominelam? osiwadczneie z art. 24 ust. 5 rowniez dostane  w jedz tak?

17 (edytowany przez Marta 2017-07-05 09:37:21)

pomożecie?
pytanie nr 3- JEDZ- czy oprocz wypelnienia cz. I modyfikujecie badz wpisujecie cos jeszcze  w jedzu?

18 (edytowany przez Marta 2017-07-05 18:28:16)

Pytanie 4- czy mogę wymagać złożenia przez wykonawcę,  na wezwanie z. Z art. 26.1 oświadczeń dot. Art. 24 ust. 5 pkt 5,6,7 ? Czy to wszystko dostanę juz w jedz? Chodzi o te oświadczenia wymienione w paragrafie 5 rozporządzenia w sprawnie dokumentów jakich zamawiający może żądać odW.

19 (edytowany przez Marta 2017-07-12 12:52:53)

czy info o mozliwosci  zaznaczenia przez W. alfa wystarczy zamiescic w siwz? czy jak cche to dodac do sprostowanie do ogloszenia  o zamowieniu? czekam na publikacje ogloszenia w Dz.u.u.e.i taki pomysl sie zrodzil..