26

Odp: SIWZ - kilka dylematów co do dokumentów, oświadczeń, JEDZ

Niech się dzieje. Zrobiłem tak:
1. Udostępniłem JEDZ w formie edytowalnej
2. Wypełniłem Część I
3. Resztę zostawiłem pustą, a w SIWZ wskazałem ogólnie, które części Wykonawca ma wypełnić:
- Część II : A, B, C, D
- Część III : A, B, C, D
- Część IV : A, B, C, D lub samą sekcję alfa
- Część VI

Niestety dziś po dokładniejszym zapoznaniu się JEDZ stwierdzam, że będę musiał nanieść zmianę do SIWZ i ogłoszenia w DUUE (tam też wpisałem zakres wypełnienia), gdyż:
- Część IV A - nie wpisywałem żadnego warunku w SIWZ dot. kompetencji
- Część IV D - nie wymagamy Systemów  zapewniania jakości i norm zarządzania środowiskiem
- Część III D - tu nie jestem pewien, co by podchodziło pod przepisy krajowe

Jak sądzicie?

27

Podbijam smile

28

jak nie postawiłeś warunku to usuwasz kolumny albo oni sami tego po prostu nie wypełnią co do IIID to chodzi o przesłanki wykluczenia z naszej ustawy bo tamte wcześniejsze są z dyrektywy wiec to zostaw

29

Cześc. Proszę o pomoc.
1.    Czym się różni pkt. 2 od punktu 6 w części IV JEDZ w tabeli C. Mam przetarg na usługi i wymagania dot. osób. Który punkt wypełnia Wykonawca?
2.    Czy w przypadku, gdy Zamawiający żąda wskazania nazw podwykonawców na etapie składania ofert i Wykonawca je podaje (ponieważ na tym etapie np. zna nazwy podwykonawców) to czy Wykonawca ma obowiązek składania dla tych podwykonawców JEDZ w zakresie podstaw do wykluczenia, chociaż Zamawiający tego nie żąda?

30

zobacz sobie 25a ust 5 jezęli napiszesz ze żadasz w siwz  jedza i dokumentów dot. wykluczenia od podwykonawcy to beda mieli obowiązek dać a jezeli nie to nie. obowiązek dawania jedz i dokumentów o wykluczeniu jest tylko do zasobów

31

co do drugiego pytania to zalezy od wymogu jaki stawiasz ale bardziej 6 bo 2 to jacys kierownicy robót jakieś grupy interwencyjne moim zdaniem

32

Czym się różni pkt. 2 od punktu 6 w części IV JEDZ w tabeli C. Mam przetarg na usługi i wymagania dot. osób. Który punkt wypełnia Wykonawca? Wie ktoś?

33

reasumując ten post: wykluczam z art. 24 ust.1 pkt 12-23?nie 12-22 tak?

34

Jak Wy praktykujecie w przetargach powyżej progów?
Czy w siwz wpisujecie (nie wpisujecie) że oprócz dokumentów różnych z rozporządzenia np. KRS, KRK itd żądacie oświadczeń z par 5 rozporządzenia, które znajdują się w jedzu zgodnie z instrukcja wypełniania jedza - czy wpisujecie tylko dokumenty