1

Temat: wykaz doświadczenia w JEDZ

Witam, mam pytanie dotyczące informacji w części IV JEDZ. Np. w punkcie C.1b) mamy podaną tabelkę w której należy wpisać kwoty, daty i odbiorców usług, następnie w C.2) wykonawca ma wskazać pracowników technicznych, a w C.3) wskazać z jakich urządzeń technicznych będzie korzystał. Jak to się ma do wykazów: usług, osób i środków technicznych, których Zamawiający będzie żądał na potwierdzenie spełnienia warunków i których wzory załącza do SIWZ? Czy w JEDZ Wykonawca ma wpisać już kompletne dane odpowiadające danym z formularzy wykazów? A jak nie wpisze to wzywać do uzupełnienia JEDZa? Czy wtedy Zamawiający ma mimo to wzywać Wykonawcę, który złożył najkorzystniejszą ofertę do złożenia tych wykazów? Pomóżcie, zupełnie tego nie ogarniam.

2

Odp: wykaz doświadczenia w JEDZ

zaznaczam alfa i wzywam do dokumentów z 26.1

3 (edytowany przez jazz 2017-07-11 09:37:58)

Ok. Dzięki. A czy to samo dotyczy podmiotów na których potencjał się powołuje? Też mogą wypełnić tylko sekcję  alfa?

4

nie rozumie wy zaznaczacie jako zamawiajacy?mozna tak?nie powinno sie wypelnic tylko czesci I jedz

5

jak robię elektronicznego jedza to zaznaczam

6

Jesteśmy zamawiającym, ale muszę przecież wiedzieć jak ma wyglądać prawidłowo wypełniony JEDZ. Poza tym Wykonawca też może zwrócić się z zapytaniem. Niby wszystko takie oczywiste ale nie do końca. Już wiem że wykonawca może zaznaczyć tylko sekcję alfa jeśli tak napiszę w ogłoszeniu i siwz. Ale czy dotyczy także JEDZa podmiotu trzeciego? chyba nie, bo skąd będzie wtedy wiadomo w jakim zakresie udostępnia. Chociaż z drugiej strony jest jeszcze oświadczenie podmiotu trzeciego. A jak Wam wykonawcy składają?

7 (edytowany przez Marta 2017-07-11 19:31:16)

jo napisał/a:

zaznaczam alfa i wzywam do dokumentów z 26.1

Jestem zielona w tym temacie..wybaczcie, ale wytlumaczcie mi co daje zaznaczenie alfa? Jestem przed puszczeniem 1 unijnego plus dofinansowanie.. mam jedza w formie edytowalnej i wypełnił am cz.I , większość Z.  tak robi jak przeglądam Internet..

8

jeżeli poinformujesz w ogłoszeniu i SIWZ że wykonawca w części IV JEDZ może zaznaczyć tylko alfa to wykonawca zaznacza tylko w jednym miejscu informację że spełnia wszystkie kryteria kwalifikacji nie musi wypełniać dalszych rubryk w części IV JEDZ

9

A czy jeśli dołączacie do SIWZa JEDZ edytowalny to wykreślacie te sekcje, których ma wykonawca nie wypełniać, np. jeśli ma w części IV zaznaczyć tylko "alfa" to przekreślacie resztę, albo jeśli nie sprawdzacie przesłanek fakultatywnych to też wykreślacie z części III?

10

wykreślałem, teraz dołączam tylko elektroniczny