1

Temat: RNC

Wykonawca na wezwanie o wyjaśnienie rażąco niskiej ceny napisał ogólnie lakonicznie dwa zdania, czy w takiej sytuacji mogę go jeszcze raz wezwać o precyzyjne wyjaśnienie rażąco niskiej ceny ??? czy od razu w takiej sytuacji odrzucam? Postępowanie powyzej progu.

2

Odp: RNC

http://www.pierog.pl/media/tms/catalog2/pages/page204/5669a150e26f4wielokrotne_wezwanie_do_wyjasnienia_razaco_niskiej_ceny.pdf

3 (edytowany przez anka 2017-07-17 11:00:37)

Proszę o podpowiedź, usługa sprzątania najkorzystniejsza odbiegała o ok.60% od średniej arytmetycznej wszystkich złożonych ofert, wezwałam do wyjaśnień, Wykonawca odpowiedział lakonicznie. Boję się od razu odrzucać, nie wiem jak sformułować kolejne wezwanie, jakie pytania konkretnie zadać. Wykonawca zgodnie z SIWZ ma obowiązek zatrudniać na umowę o pracę pracowników wykonujących usługi sprzątania. Jak sformułować pytania dotyczace zakresu pracy. Moze ktoś podpowie ...

Napisałam zgodnie z art.90 ust.1, ze zamawiający zawraca się u udzielenie wyjaśnień ... w zakresie (pkt. od 1) do 5) wymieniłam zgodnie z ustawą .

4

To tak jest ciężko podpowiedzieć, trzeba mieć dokumenty a w sprawę się zagłębić.

5

ok, rozumiem

Pozdrawiam