1

Temat: wskazanie osób wykonujących czynności

witam,

jeżeli będę żądał od wykonawcy najwyżej ocenionego wykazu osób to w sekcji
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
przy zapisie: Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: ....

należy wpisać Tak?

pytam, bo jest mowa w ofercie, a po nowelizacji wykaz osób nie jest składany z ofertą, tylko później na wezwanie.

2

Odp: wskazanie osób wykonujących czynności

hehe, też nad tym się ostatnio zastanawiałem

3

Ja wpisałem w pierwszym swoim ogłoszeniu po noweli, później coś mi nie pasowało a więc po długim wyjaśnianiu tego zapisu już zaznaczam na "nie" w przypadku kiedy nie jest to kryterium oceny ofert.

4

Wpisałbym TAK, z odpowiednimi wyjaśnieniami.

5

a ja właśnie teraz wpisałem ,,nie" i takie zdanie w opisie:  Informacje o osobach zostaną złożone nie w ofercie a od wykonawcy najwyżej ocenionego.

6

to w takim razie gdzie wpisujecie warunki zdolnolści technicznej??

7

szad napisał/a:

witam,

jeżeli będę żądał od wykonawcy najwyżej ocenionego wykazu osób to w sekcji
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
przy zapisie: Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: ....

należy wpisać Tak?

pytam, bo jest mowa w ofercie, a po nowelizacji wykaz osób nie jest składany z ofertą, tylko później na wezwanie.

Po wezwaniu, też w dalszym ciągu jest to oferta. Czyli wpisać TAK.