1

Temat: nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów

W ogłoszeniu o zamówieniu mamy taki pkt:

nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem:

tu chyba trzeba zaznaczyć: nie?

2

Odp: nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów

Jeżeli na swojej stronie zamieszczacie całą dokumentację, to podajecie tu adres strony www.

3

ok.

a na www i tablicy ogłoszeń zamieszczasz żywcem ogłoszenie, które generuje się po publikacji w BZP?
chyba tak opcja jest najlepsza, mimo że tam jest wiele zbytecznych informacji.

4

Dokładnie tak. Unikam w ten sposób jakichkolwiek rozbieżności.

5

Dokładanie jak motylek.

6

Katiqq - a co oznacza sformułowanie "całą dokumentację"?
Pytam, ponieważ cały czas mam wątpliwości co do wypełniania tej części ogłoszenia.

7

Cała dokumentacja to inaczej SIWZ z załącznikami, projekt, STWiOR, przedmiary itd.....

8

Czyli w każdym przypadku trzeba wpisywać w pkt. dotyczącym " Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem:"
tak?

Dla robót budowlanych cała dokumentacja to: siwz, projekt, STWiOR, przedmiary itd.
Dla dostaw i usług - cała dokumentacja to siwz wraz z załacznikami. Dobrze zrozumiałam?

Kiedy zatem wpisujemy tutaj: nie?

9

też mam z tym dylemat.
oprócz pełnego dostępu jest jeszcze do podania strona gdzie będzie zamieszczona siwz.
czymś te dwa punkty muszą się chyba różnić.
czy ten pełny dostęp, to już nie jest pod całkowite zamówienia publiczne?

10

miało być całkowicie elektroniczne zamówienia.

11

Jeszcze raz bardzo proszę o jakąkolwiek sugestię w tym temacie. Jak podchodzić do wypełnienia tego punktu w ogłoszeniu o zamówienie?

12

Zaznacz TAK.

13 (edytowany przez marekw2 2017-08-02 18:53:06)

Ja tego nie wypełniam. Zwróćcie uwagę, że niżej jest pole "SIWZ dostępna jest na stronie internetowej". Moim zdaniem zapis "nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów" dotyczy postępowań po pełnej elektronizacji.

14

ja z kolei w pierwszy adres rzucam naszego bipa gdzie mam ogłoszenia i link do dedykowanej strony, w drugi adres rzucam adres dedykowanej strony na której jest SIWZ

15 (edytowany przez marekw2 2017-08-03 05:58:27)

U mnie wszystko jest w jednym miejscu. Uważam, że w zapisie "nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów" decydujące znaczenie ma słowo " pełny". Dokumentacja postępowania to przecież nie tylko SIWZ i załączniki ale też oferty, wyjaśnienia, protokół, skład komisji, wycena szacunkowa i co tam kto jeszcze wytworzy. Dostęp do tego wszystkiego to dopiero ten pełen dostęp.