1

Temat: moje zasady co do procedury z art. 138 o

Chodzi o obsługę prawną , art. 138o, w ogłoszeniu zawieram takie albo rezygnuje z takich rzeczy:

1. nie wymagam złożenia oświadczeń o wykluczeniu i spełnianiu warunków,
2. pisze że w sprawach nieuregulaowanych zastosowanie ma niniejsze ogłoszenie a nie ustawa pzp,
3. nie wymagam GK,
4. wymagam od razu z ofertą wykazów osób i usług,
5. pisze że nie maja zastosowania odwołania,
6. w treści umowy nie przywołuję przepisów pzp, tzn. do umowy tej nie bda miały zastosowania przepisy pzp,
7. zastrzegam że warunki musza być spełnione samodzielnie przez W. czyli bez udostepnienia,
8. chyba zamierzam nie dopuścić podwykonawstwa,

i co , dobrze? pytacie czy w ogóle coś wymagam?

2

Odp: moje zasady co do procedury z art. 138 o

może powinienem zażądać oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z okoliczności o których w art. 24 .ust.1 pkt 13-22,

niech złożą

3

bez udostępniania, bez podwykonawców - zastanawiające ograniczenie konkurencji, może od razu wskazać też firmę wybraną tongue

4

podwykonawstwo dopuściłem,
potencjały własne, lecz co to oznacza,

w zakresie doświadczenia wiadomo że muszą wykazać się własnym doświadczeniem, a w zakresie dysponowania osobami, pomimo że dysponowanie własne to co, przy dysponowaniu własnym osobami dopuszczalne jest posługiwanie się osobami na zasadzie udostepnienia bezpośredniego, czyli wykonawca zawiera umowę cywilnoprawną z osobą bezpośrednio (podmiot tu nieudostępnia) czy to więc ograniczenie w dostępności do zamówienia? Tylko w zakresie doświadczenia (ma być własne), ale niech tak będzie skoro zamawiający sam ustala zasady w ramach 138o.

5 (edytowany przez jarosław 2017-08-23 08:22:49)

Dla mnie ok. Możesz jeszcze to doświadczenie dać do kryterium, np punkty za max 5 usług z ostatnich 3 lat.
24.1.13-22 - to zawód zaufania publicznego smile
Doświadczenie tylko własne (żadne podmioty3- zawsze to ograniczałem)
Jeżeli nie jest to obsługa 1- osobowa to bez podwykonawstwa raczej się nie obejdzie. Ale to też masz opisane.

6

tak, w swoim minimalizmie żądam oświadczenia z 24.1.13-22