Temat: wolna ręka 67 ust. 1 pkt 4
Co zrobić w sytuacji, gdy po PN (poniżej progów) zastosowano wolną rękę 67.1.4 (nie złożono żadnej oferty) a wykonawca mówi, że nie weźmie udziału w negocjacjach. Unieważnienie? na jakiej podstawie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co zrobić w sytuacji, gdy po PN (poniżej progów) zastosowano wolną rękę 67.1.4 (nie złożono żadnej oferty) a wykonawca mówi, że nie weźmie udziału w negocjacjach. Unieważnienie? na jakiej podstawie?
https://inforfk.pl/cykle-tematyczne/tresc,inforfk,00,INF0000000000000628601,Zakonczenie-lub-uniewaznienie-postepowania-z-wolnej-reki.html
dziękuję
A co w sytuacji, gdy po przeprowadzonych negocjacjach i podpisaniu umowy, wykonawca poinformował, że nie jest w stanie dostarczyć leku z terminem ważności 12 miesięcy, bo ponoć jak trafia z produkcji do magazynu to ma 9 miesięcy ważność. Jak dla mnie to aneks nie bardzo, bo to dość istotna zmiana. a w PN było 12 i w negocjacjach też 12
a czy umowa przewidywała konsekwencje dla wykonawcy za niewykonanie umowy czy też nienależyte wykonanie
tak, jak najbardziej. tyle, że laboratorium potrzebuje
jak laboratorium potrzebuję to wole już nic nie pisać bo jeszcze jakaś tragedia przeze mnie wyjdzie,
natomiast jest tak, że przedmiot dostawy powinien być zgodny z przedmiotem określonym w umowie
wiem. próbuję szukać w innych miejscach i zrobić odstąpienie i naliczyć kary umowne i jeszcze raz przeprowadzić negocjacje. gorzej jak mi napiszą to samo
ale ciągle podtrzymując termin 12 miesięczny
tak termin zachowuje
W PN poniżej progów były wymagane próbki (kryterium jakościowe). Gdy nie mam żadnej oferty to WR nie żądam próbek bo to jest kryterium oceny ofert a nie dokonanie zmiany pierwotnych warunków zamówienia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc