1

Temat: wolna ręka 67 ust. 1 pkt 4

Co zrobić w sytuacji, gdy po PN (poniżej progów) zastosowano wolną rękę 67.1.4 (nie złożono żadnej oferty) a wykonawca mówi, że nie weźmie udziału w negocjacjach. Unieważnienie? na jakiej podstawie?

2

Odp: wolna ręka 67 ust. 1 pkt 4

https://inforfk.pl/cykle-tematyczne/tresc,inforfk,00,INF0000000000000628601,Zakonczenie-lub-uniewaznienie-postepowania-z-wolnej-reki.html

3

dziękuję smile

4

A co w sytuacji, gdy po przeprowadzonych negocjacjach i podpisaniu umowy, wykonawca poinformował, że nie jest w stanie dostarczyć leku z terminem ważności 12 miesięcy, bo ponoć jak trafia z produkcji do magazynu to ma 9 miesięcy ważność.  Jak dla mnie to aneks nie bardzo, bo to dość istotna zmiana. a w PN było 12 i w negocjacjach też 12

5

a czy umowa przewidywała konsekwencje dla wykonawcy za niewykonanie umowy czy też nienależyte wykonanie

6

tak, jak najbardziej. tyle, że laboratorium potrzebuje

7

jak laboratorium potrzebuję to wole już nic nie pisać bo jeszcze jakaś tragedia przeze mnie wyjdzie,

natomiast jest tak, że przedmiot dostawy powinien być zgodny z przedmiotem określonym w umowie

8

wiem. próbuję szukać w innych miejscach i zrobić odstąpienie i naliczyć kary umowne i jeszcze raz przeprowadzić negocjacje. gorzej jak mi napiszą to samo

9

ale ciągle podtrzymując termin 12 miesięczny

10

tak termin zachowuje

11

W PN poniżej progów były wymagane próbki (kryterium jakościowe). Gdy nie mam żadnej oferty to WR nie żądam próbek bo to jest kryterium oceny ofert a nie dokonanie zmiany pierwotnych warunków zamówienia.