1

Temat: Wgląd do ofert

W związku z nowelizacją pzp i z tym, iż dokumenty potwierdzające spełnienie warunków oraz brak podstaw do wykluczenia składa wykonawca tylko najwyżej oceniony czy inny wykonawca może skierować do zamawiającego prośbę o Wgląd do ofert po przeprowadzeniu procedury z art. 26.2 (postępowanie poniżej progów) ?

2

Odp: Wgląd do ofert

aaa ... to wgląd do ofert czy do oferty i dokumentów które zostały złożone w wyniku 26.2 ?

nie ważne, a czy inny wyk. nie ma prawa ocenić czy zamawiający prawidłowo wybiera wykonawcę?

3

może

4 (edytowany przez mickeymouse 2017-09-18 12:43:40)

Wgląd ma być do oferty i dokumentów które zostały złożone w wyniku 26.2.
Chodziło mi o to że nie chcemy robić wglądu od razu po otwarciu ofert w same oświadczenia, tylko zrobić to dopiero po złożeniu przez "pierwszego" wykazów i referencji i w związku z powyższym czy można złożyć zamawiającemu takie pismo..
Chcielibyśmy aby zamawiający wyznaczył termin wglądu po przeprowadzeniu procedury z art. 26.2 i złożeniu dokumentów przez wykonawcę.

5

w każdej chwili możecie, a może po prostu po wyborze

6

mickeymouse napisał/a:

Chcielibyśmy aby zamawiający wyznaczył termin wglądu po przeprowadzeniu procedury z art. 26.2 i złożeniu dokumentów przez wykonawcę.

Tak jak wyżej napisał Janek, po ogłoszeniu wyników postępowania poproście o wgląd do oferty najkorzystniejszej.

7

Witam. Też mam pytanie w podobnej tematyce. Mam przetarg powyżej progów unijnych (paliwo), jestem już po otwarciu ofert i wezwałam tego najwyżej ocenionego o złożenie dokumentów zgodnie z art. 26 ust. 1. Informacja z sesji otarcia została umieszczona na stronie, zgodnie z art. 85 nie zawiera ona wszystkich kryteriów jakie były a jedynie info o wykonawcach, cenach i terminach płatności. Jeden z wykonawców zwrócił się z prośbą o udostępnienie protokołu, ponieważ chce poznać wszystkie zaproponowane upusty w innych ofertach (upust był 1 z kryteriów). Nie mam jeszcze pełnego protokołu bo nie wybrałam oferty, więc jak mam go przekazać? Mam napisać temu wykonawcy że może sobie zrobić wgląd do ofert i tyle?

8

Protokół (tyle ile masz) + odpowiednie info o możliwości wglądu do ofert.