1

Temat: wyjaśnienie

pn na dostawę siłowni zewnętrznej nie żądaliśmy dokumentów (tylko oświadczenie w formularzu ofertowym że u7rządzenia są zgodne z opisem w dokumentacji przetargowej) dotyczących urządzeń po prostu były dokładnie opisane dokonano wyboru oferty najkorzystniejszej teraz dotarło pismo drugiego w kolejności z pytaniem czy ten wybrany zaoferował jedno z urządzeń zgodnie z jakąś tam normą mam zamiar odpisać że nie żądaliśmy dokumentów potwierdzających i że będziemy egzekwować zgodność na etapie realizacji co myślicie? byłaby podstawa  do żądania jakiś dokumentów kiedy do przetargu ich nie żądaliśmy??

2

Odp: wyjaśnienie

To pismo to właściwie co jest. Jesteście przed zawarciem umowy? ?

3

Uważam, że nie. Wykonawca po prostu nie może pogodzić się z porażką i próbuje Was zastraszyć. Stary numer.

4

pewnie że żądamy tylko tego co było wcześniej wymagane. Natomiast mi chodzi o to że ja to pismo bym zostawił bez odpowiedzi.

5

jesteśmy przed po wyborze i przed podpisaniem umowy też się zastanawiam czy odpisywać ale z drugiej strony jest oficjalne pismo  na szybko wymyśliłem coś takiego

W odpowiedzi na pismo z dnia 27 września 2017 roku przesłane doga elektroniczną informuję, iż do przetargu .................................................. - dla części 2,3 i 4 nie żądano żadnych dokumentów potwierdzających  parametry zaoferowanych urządzeń. Zamawiający nie ma więc podstaw aby żądać przedstawienia tych dokumentów na którymkolwiek etapie postępowania przetargowego.
Każdy z oferentów oświadczył w podpisanym formularzu ofertowym (ust 13 formularza ofertowego) iż zaproponowane przez niego urządzania do siłowni zewnętrznej spełniają wszystkie wymogi i wymagania określone w dokumentacji przetargowej. Weryfikacja i egzekwowanie zapisów dokumentacji projektowej będzie realizowane przez inspektora nadzoru na etapie realizacji dostawy.

6

ja bym napisał jak już:

,,W odpowiedzi na pismo z dnia 27 września 2017 roku przesłane doga elektroniczną informuję, iż do przetargu .................................................. - dla części 2,3 i 4, sposób oceny zgodności oferty z SIWZ został dokonany zgodnie z warunkami SIWZ."

7

dzięki