1

Temat: baza konkurencyjności

Czy ogłoszenie z bazy konkurencyjności umieszczacie na swojej stroni - BIP?

2

Odp: baza konkurencyjności

Raczej nie ma takiego obowiązku - wszystko zależy od wew. reg. Większość takich dokumentów przewiduje jednak taki obowiązek. Zamieść co Ci zależy wink

3

MIRAS napisał/a:

Raczej nie ma takiego obowiązku - wszystko zależy od wew. reg. Większość takich dokumentów przewiduje jednak taki obowiązek. Zamieść co Ci zależy wink

regulamin nie przewiduje tego rozwiązania

4 (edytowany przez marekw2 2017-09-29 08:33:57)

Jaki cel ma zamieszczanie tego ogłoszenia ? Jeżeli zamieściliście na BIP własne ogłoszenie zawierające dokładnie te same informacje co to z Bazy to nie ma potrzeby jego powielania. Moim zdaniem wewnętrzny regulamin nic do tego nie ma. Podobnie jest z ogłoszeniami z BZP. Nie ma obowiązku zamieszczania ich na BIP, ale aby uniknąć sytuacji, że ogłoszenie na BIP i w BZP nie są tożsame najczęściej po prostu zamiast tworzyć odrębne ogłoszenie do zamieszczenia na BIP wkleja się tam tą sieczkę (zwaną ogłoszeniem) wygenerowaną przez BZP

5

marekw2 napisał/a:

Jaki cel ma zamieszczanie tego ogłoszenia ? Jeżeli zamieściliście na BIP własne ogłoszenie zawierające dokładnie te same informacje co to z Bazy to nie ma potrzeby jego powielania. Moim zdaniem wewnętrzny regulamin nic do tego nie ma. Podobnie jest z ogłoszeniami z BZP. Nie ma obowiązku zamieszczania ich na BIP, ale aby uniknąć sytuacji, że ogłoszenie na BIP i w BZP nie są tożsame najczęściej po prostu zamiast tworzyć odrębne ogłoszenie do zamieszczenia na BIP wkleja się tam tą sieczkę (zwaną ogłoszeniem) wygenerowaną przez BZP

i jak tak samo bym zrobiła z ogłoszeniem z bazy ... po co podwójna robota

6

na bipie umieszczam tylko link do bazy konkurencyjności

7 (edytowany przez Marta 2017-12-14 08:20:33)

a jak ja mam zxrobic zgodnie z regulaminem wew. zapytanie ofertowe i w bazie to towrzyc dwa dokumenty?JEDEN W BAZIE DRUGI JAK ZAWSZE W PROCEDURZE DO 30TYSEURO?
czy ktoś może mi powiedzieć jakiej treści oświadczenie ma podpisać wykonawca i zamawiający? zgodnie z punktem 2 w rozdziale 6.5.2. wytycznych? bo nie wiem czy dobrze rozumie ten punkt,
jeśli jesteśmy Zamawiającym to obowiązuje nas pkt b czyli oświadczenie składaja tylko osoby wykonujące w imieniu Zamawiajacego czynności związane z procedura wyboru wyk. czyli kto jak nie ma komisji przetargowej?

8

O jakie wytyczne Ci chodzi ? Ogłoszenie pojawić się musi zarówno w bazie konkurencyjności jak i na stronie internetowej. Do Ciebie należy wybór czy na stronę dasz kopię ogłoszenia z bazy czy tez stworzysz zupełnie nowy dokument. Pamiętaj tylko, że podobnie jak z ogłoszeniami z BZP oba muszą zawierać te same informacje.