1

Temat: JEDZ a art. 10a po 18.04.2017 r.

Witam.
Po nowelizacji jeszcze nie przeprowadzałem przetargu powyżej art. 11.8Mam pytanie odnośnie komunikacji elektronicznej Po 18.04.2017 r. JEDZ ma się składać elektronicznie zgodnie z art. 10a. Jak to zrobić ma zamawiający? 
Znalazłem na stronie UZP elektroniczne narzędzie do wypełniania JEDZ czy mam postępować wg ich instrukcji?  :
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/jednolity-europejski-dokument-zamowienia/linki-i-zalaczniki/elektroniczne-narzedzie-do-wypelniania-JEDZespd

2

Odp: JEDZ a art. 10a po 18.04.2017 r.

jeśli jestes centralnym zamawiajacym, a jesli nie to mozesz tradycyjnie dolaczyc edytowalna wersje do wypelnienia i dolaczenia do oferty przez Wykonawcow, a od 18.04.2018 tak jak centralni  juz teraz-wszyscy beda zobowiazani elektronicznie

3

ale czy już  ktoś korzystał z serwisu umożliwiającego wypełnienie i ponowne wykorzystanie ESPD ??

4

korzystam przygotowując Jedza, ten system wspomaga tworzenie jedza ale elektronizacja ma polegać na tym że takiego jedza będzie można złożyć w formie elektronicznej a nie tylko papierowej jak to ma wyglądąć nie mam pojęcia ofertę złoży w papierze a jedza elektronicznie??

5

dziś zalogowałem się na http://simap.europa.eu mamy stary typ logowania login i hasło tera mam taki komunikat:
Migracja konta do systemu EU Login

System eNotices korzysta z systemu uwierzytelniania Komisji Europejskiej (EU Login) jako podmiotu świadczącego usługi uwierzytelniania. Dzięki temu użytkownicy mogą uzyskać dostęp do różnych witryn UE za pomocą jednej nazwy użytkownika i jednego hasła.
Jeśli posiadasz już konto w systemie EU Login proces migracji wymaga tylko kilku kliknięć. W przeciwnym wypadku na utworzenie nowego konta EU Login i powiązanie go z istniejącym kontem eNotices potrzeba kilku dodatkowych minut.
Wkrótce wszystkie konta eNotices zostaną przeniesione do systemu EU Login. Jednak w tej chwili można wybrać rozpoczęcie korzystania z EU Login teraz, lub dokonanie migracji w późniejszym terminie.
Uwaga: konta w systemie EU Login mają osobisty charakter i nie należy ich dzielić z innymi osobami. Jeśli w ramach jednej organizacji z danych logowania eNotices korzystały różne osoby, należy utworzyć dla każdej z nich nowe, osobiste konto EU Login. Funkcja grup roboczych w systemie eNotices pozwoli kilku osobom na korzystanie z ogłoszeń bez używania tych samych danych logowania.

Czy ktoś już migrował i stwarzał kilka kont czy pozostać przy starym logowaniu????

6

pozostaje przy starym