1

Temat: sp. z.o.o. s.k.

Jakie dokumenty rejestrowe ma złożyć taka spółka czyli sp. z o.o. s.k.??? bo zgłupiałam ??? czy KRS obu?

2

Odp: sp. z.o.o. s.k.

Ma złożyć "taka spółka".

3

A z czego wynika, że ma składać jakiekolwiek ? W rozporządzeniu w sprawie dokumentów........ nic takiego nie znajduję

4

Marek konsekwentnie nie widzi potrzeby zerkania w KRS.

5

Zgadza się, dokumentów tych możemy żądać tylko w jednym przypadku tj art 24 ust. 5 pkt 1).

6

zgadza się, ale ja uważam że na potrzeby prawidłowości złożenia oferty powinniśmy sami w te dokumenty pozaglądać, choć wiem wiem ... to o niczym nie przesądza

7

art.24.ust.5.1 zastosowano! wiem doskonale ,że można sobie wydrukować ale i tak mam obowiązek zażądać przy wezwaniu o dokumenty. S-ka z o.o. jest komplementariuszem a więc moim zdaniem powinien Wykonawca złożyć (lub ja mam sobie wydrukować) oba KRS aby zdobyć wiedzę czy oferta została prawidłowo podpisana.???

8

myszy1953 napisał/a:

art.24.ust.5.1 zastosowano! wiem doskonale ,że można sobie wydrukować ale i tak mam obowiązek zażądać przy wezwaniu o dokumenty. S-ka z o.o. jest komplementariuszem a więc moim zdaniem powinien Wykonawca złożyć (lub ja mam sobie wydrukować) oba KRS aby zdobyć wiedzę czy oferta została prawidłowo podpisana.???

raczej czy nie ogłoszono upadłości a czy dobrze podpisana to przy okazji

9

to wynika z artykułu! oczywista oczywistość.

10

myszy1953 napisał/a:

myszy1953, czy to ta myszy1953 - bo nie poznaję?!

komplementariusz: NIE

11

Oj ta Panie Mecenasie Mirasie!!!! tylko z długoterminową chorobową przerwą - może za długa narkoza!! hahaha . Pytanie zadałam bo koledzy z działu uważają ,że tak jest prawidłowo!!!