Temat: elektronizacja zamówień
Ktoś już używa albo testował program do udzielania zamówie4ń od 18.10.2018r.? musze złożyć wniosek z szacunkiem niebawem......polecacie jakies konkretne firmy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → elektronizacja zamówień
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś już używa albo testował program do udzielania zamówie4ń od 18.10.2018r.? musze złożyć wniosek z szacunkiem niebawem......polecacie jakies konkretne firmy?
Ja w październiku wybieram się na szkolenie i prezentację programu, to będę mógł się wypowiedzieć.
Ja w październiku wybieram się na szkolenie i prezentację programu, to będę mógł się wypowiedzieć.
trzymam Cię za słowo;-)
jak uchwalą nowa ustawę może się wszystko zmienić
No tak, ale czy zrezygnują z elektronizacji?, tym bardziej że od kwietnia wstępne oświadczenie i JEDZ ma być składane elektronicznie!, kurcze będzie zamieszanie!
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/prawo-zamowien-publicznych-nowa-ustawa-2017-2018/9jh2tm
Jaki program ci zaprezentują?
Też chciałbym wiedzieć, ogólnie będzie też o praktycznym zastosowaniu, więc zobaczymy.
Chodzi mi o firmę
http://pzp24.pl/
Dzwonili dzisiaj do mnie z propozycją prezentacji.
Chętnie poznam twoją opinię nt. tego programu
bardzo aktywnie działa w tym kierunku https://www.marketplanet.pl/
aczkolwiek 20mln wyrwało MC na platformę https://www.gov.pl/cyfryzacja/e-zamowie … -publiczne
ciekawie wygląda termin uruchomienia usługi odwołania
MC wyrwało 20mln i według projektu bodajże w zeszłym tygodniu powinno podpisać umowę z wykonawcą. Z tym że jeszcze nie zdążyli ogłosić przetargu.
ciekawe jak działają te jednostki które już w tym roku mają cyfryzację wprowadzić
Marcel wrzucaj opinie bo nie wiem czy umawiać sie z firmą u nas:-)
Spokojnie jadę dopiero po 20 tym.
my mamy prezentacje od nich za tydzien to tez dam znac:-) natomiast marketplanet wstepnie wycenil na ok 4 tys zł , ale nie znam jeszcze szczegółów
I jak po prezentacji? Czy ktoś ma już opinię nt. firm oferujących programy do obsługi zamówień?
Jesteśmy po prezentacji firmy pzp24. Wszystko niby wygląda obiecująco, ale konkretnego produktu niestety jeszcze nie zobaczyliśmy. Na chwilę obecną prezentacja dotyczyła postępowań poniżej 30 tyś. Niby wszystko ma być stworzone, dostosowane i ogólnie ma być pięknie. Oferują szkolenia i kompleksową obsługę, system ma być kompatybilny z naszym do obiegu korespondencji, z BZPem, z TEDem. Opłata abonamentowa (miesięczna). Mamy mieć testowy dostęp na jakiś czas, więc zobaczymy jak to działa.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie?
Jutro jadę to zobaczę, ma być przedstawione poniżej i powyżej 30 000 euro.
I jak po prezentacji? Czy ktoś ma już opinię nt. firm oferujących programy do obsługi zamówień?
Jesteśmy po prezentacji firmy pzp24. Wszystko niby wygląda obiecująco, ale konkretnego produktu niestety jeszcze nie zobaczyliśmy. Na chwilę obecną prezentacja dotyczyła postępowań poniżej 30 tyś. Niby wszystko ma być stworzone, dostosowane i ogólnie ma być pięknie. Oferują szkolenia i kompleksową obsługę, system ma być kompatybilny z naszym do obiegu korespondencji, z BZPem, z TEDem. Opłata abonamentowa (miesięczna). Mamy mieć testowy dostęp na jakiś czas, więc zobaczymy jak to działa.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie?
tez jestem po prezentacji pzp24.pl i mam takie samo odczucie... dzis on line prezentacja drugiej firmy to tez dam znac. ceny sa bardzo rozbierzne miesieczne np. pzp24.pl wyliczyli na ok. 1400 zl dla 17 jednostek lacznie, natomiast druga firma market planet wstepnie dla 10 uzytkownikow oszacowali na 300 zl mesiecznie wiec roznica kolosalna...
Hej Marcel, jak po szkoleniu z elektronizacji? Dowiedziałeś się czegoś konkretnego?
Słyszałam że powstanie jedna platforma dla wszystkich, za jej uruchomienia miałoby odpowiadać UZP ale jakoś nic nie wiadomo, nic nie słychać..
Ponadto co oświadczeniem wstępnym, które ma być już od kwietnia w wersji elektronicznej. Czy rzeczywiście mamy to rozumieć jako JEDZ jedynie?
Szkolenie ok, prezentacja też ok , nawet mi się podobało co do zasady, Ministerstwo Cyfryzacji ogłosiło postępowanie na platformę, ale nie obsłuży ona wszystkich warunków wychodzi na to że korzystać trzeba będzie z komercyjnych platform, fakt, jest jeszcze czas ale czeka nas spora rewolucja, przetestuję sobie program za jakiś czas, to powiem więcej.
ciekawa informacja
https://www.uzp.gov.pl/aktualnosci/kolejny-krok-do-e-zamowien-publicznych
No niestety, wszystko stanie się jasne w okolicy X.2018. Część funkcji będzie zapewniała wyłącznie platforma, np archiwizacja dokumentów.
Może się okazać że platformy prywatne będą zbędne.
Ciekawe jak to będzie po 18.10.18 jeżeli platforma UZP nie ruszy?
(...)
Ciekawe jak to będzie po 18.10.18 jeżeli platforma UZP nie ruszy?
lub jak za starych czasów nie zalogujesz się bo będzie przeciążenie .... wrócimy do czasów ogłaszania przetargów o dziwnych godzinach rannych i popołudniowych czyli poza szczytem (o czym wspominał Prezes UZP w Poznaniu)
i np praca na zmiany w ciszy i spokoju
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc