Temat: zmiana umowy
Witam,
czy w przypadku zmiany umowy (dotyczy terminu wykonania umowy) należy publikować ogłoszenie o zmianie umowy w BZP ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
czy w przypadku zmiany umowy (dotyczy terminu wykonania umowy) należy publikować ogłoszenie o zmianie umowy w BZP ????
nie publikuję
ok, dziękuję
PN, umowa podpisana, na etapie składania ofert nie został wskazany podwykonawca, Wykonawca chce teraz wprowadzić podwykonawcę, czy musi być to zapisane w zmianach umowy. Oczywiście Wykonawca zgłasza i przedstawił mi umowę z podwykonawcą
Mam zapis:
1)Zmiana podwykonawcy, przy pomocy którego Wykonawca realizuje przedmiot umowy ? na wniosek Wykonawcy w postaci pisemnej zgody Zamawiającego
2) Rozszerzenie zakresu podwykonawstwa w porównaniu do wskazanego w ofercie wykonawcy ? na wniosek Wykonawcy w postaci pisemnej zgody Zamawiającego). Jeżeli w realizacji umowy będą występować podwykonawcy, na zasobach, których Wykonawca opierał się wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, Wykonawca może w trakcie realizacji umowy zmienić takiego podwykonawcę lub zrezygnować z niego pod warunkiem wykazania - przez Wykonawcę - Zamawiającemu, iż nowy podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełniana warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia
na każdym etapie postępowania / w tym po podpisaniu umowy też - wykonawca może zmienić podwykonawcę lub dodać lub ująć ....
edit:
ja bym to wprowadziła aneksem do umowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc