1

Temat: wydłużenie TZO

taka sytuacja PN na RB poniżej progów  - dofinansowanie UE, 3 listopada TSO,  termin związania z ofertą 2 grudnia oferty posprawdzane dokumenty dosłane z 26 ust 2 też ale pieniądze (zwiększenie) na realizację będą dopiero 30 listopada ( po sesji) czy:
1) wydłużyć termin związania z ofertą - ale wtedy kolejni oferenci się wycofają (bo mają wadium w gwarancjach ubezpieczeniowych)
2) rozstrzygnąć 1 grudnia i liczyć że najkorzystniejszy się nie wycofa z podpisania umowy bo samo podpisanie umowy po TZO

2

Odp: wydłużenie TZO

Obie opcje do rozważenia, która, hmm..., ja bym nie przedłużał.

3

Odp: wydłużenie TZO

przedłużyłem bo nie podoba mi się do końca jednak treść polisy ubezpieczeniowej sa tam między innymi takie zapisy mówiące o konsorcjum że wydający polisę pokrywa tylko tę szkodę którą wyrządza ubezpieczony  a nie inny członek konsorcjum (lider samodzielnie spełnia warunek wartości ubezpieczenia) dodatkowo zawrta jest klauzula polisy mówiąca o wyłązeniu  w brzmieniu: "ochrona ubezpieczeniowa  nie obejmuje roszczeń z tytułu szkód w budynkach, budowlach,  urządzeniach i części urządzeń, które zostały zaprojektowane przez Ubezpieczonego lub dla których sprawuje on nadzór lub kierownictwo budowy" = projektował przebudowę kto inny ale kierownik budowy jest od wykonawcy spotkaliście się z czymś takim??