Temat: kiedy najpóźniej odpowiedzieć na pytania
Jeżeli składanie ofert i otwarcie przetargu jest w piątek to kiedy mogę najpóźniej mogę odpowiedzieć na pytania - czy w środę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kiedy najpóźniej odpowiedzieć na pytania
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli składanie ofert i otwarcie przetargu jest w piątek to kiedy mogę najpóźniej mogę odpowiedzieć na pytania - czy w środę?
dwa dni, ja odpowiadam we wtorek (środa i czwartek)
Wtorek, tak przyjmuje.
data ogłoszenia przetargu 23.11.2017
termin składania ofert 01.12.2017
zadawanie pytań do końca dnia 27.11 czy do końca dnia 28.11.?
Do 27.11.2017r.
czyli jak wpłynęło 28.11 i Z. zdecyduje sie odpowiedzieć na nie 29.11. , to musi przesunąć termin składania ofert prawda?
czyli jak wpłynęło 28.11 i Z. zdecyduje sie odpowiedzieć na nie 29.11. , to musi przesunąć termin składania ofert prawda?
To zależy czy odpowiedzi na pytania coś istotnego zmieniają
Musi przesunąć bo odpowiadając 29.11 nie ma 2 dni przed otwarciem
Marta napisał/a:czyli jak wpłynęło 28.11 i Z. zdecyduje sie odpowiedzieć na nie 29.11. , to musi przesunąć termin składania ofert prawda?
Musi przesunąć bo odpowiadając 29.11 nie ma 2 dni przed otwarciem
no właśnie..tak myślałam ok temat nieaktualny:-)
Termin 2-dniowy na odpowiedzi dotyczy pytań które wpłynęły do połowy terminu składania ofert
Nie zgodzę się z tym. Może przepis nie dotyczy tej sytuacji (zapytanie po terminie) ale ja nie zdecydowałbym się na termin krótszy niż 2 dni. Faktycznie masz rację że to zależy od rodzaju zmian (nie doczytałem ze pytanie wniesione po terminie), ale skoro zamawiający decyduje sie mimo wszystko udzielić odpowiedzi to jest to istotna informacja w prowadzonym postępowaniu. W takim wypadku żeby nie narazić się na zarzut nierównego traktowania wykonawców zachowałbym ten 2-dniowy termin.
....... zachowałbym ten 2-dniowy termin.
Ja również.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc