1

Temat: Reklama na billboardach

No to teraz ja mam pytanie do fachowców smile
Przetarg na zamieszczenie reklamy na billboardach w kilkunastu miastach w Polsce. W każdym z miast jest inna ilość potrzebnych nam powierzchni reklamowych. Chcę aby te nośniki były umieszczone w miejscach atrakcyjnych, aby widziało toto jak najwięcej ludzisków. Wiadomo, że wykonawca nie będzie stawiał nowych, bo musiałby dopłacić do tego biznesu.
Jakie zatem zastosować kryterium wyboru oprócz ceny? Jeżeli dam samą cenę, to jakis cwaniaczek zaproponuje mi najtaniej, ale nośniki może mieć na garażach, gdzieś z tyłu, w miejscach, gdzie nawet pies z kulawą nogą nie zagląda...
Pomożecie? wink

2

Odp: Reklama na billboardach

kolejnym kryterium może być: lokalizacja zamieszczonej reklamy wink... czy to dobre kryterium ??

3

My sami wyznaczamy miejsca w których zainteresowani umieszczają billbordy. A cena uzalezniona jest od zajmowanej powierzchni.

4

Ba! Najlepsze. Myślałem o tym juz dawno, ale...jak to ocenić? Tu jest pies pogrzebany... Gdyby to było proste, nie zawracałbym Wam gitary wink Toć mata dużo roboty, no nie? wink

5

Maarta napisał/a:

My sami wyznaczamy miejsca w których zainteresowani umieszczają billbordy. A cena uzalezniona jest od zajmowanej powierzchni.

Ale to nie dokładnie o to chodzi. Ty wyznaczasz miejsca, na których ZAINTERSOWANI umieszczają billboardy. Ale ja chcę zamieszczać swoje reklamy na miejscach juz istniejących. Rozumiesz? No! smile

6

Z tego co sie orientuje mamy uchwałe rady miejskiej co do wysokości opłat za m2 za umieszczenie reklamy i billbordów z podziałem miasta na sektory.

7

Ale to nie o to chodzi. To ja daję materiały np. na DVD i on ma to wydrukować i zamieścic na billboardzie. To ja chcę zamieścic reklamy.

8

Zatem płacisz za wydruk, zajmowaną powierzchnię, lokalizację i okres przez jaki ma ten billbord wisieć.

9

jeżeli chodzi o kryteria oceny ofert to uważam że tylko cena , a to o czym piszesz możesz regulować stawianymi wykonawcom i tak jak pisze Marta opisem - np. że ma to być umieszczone na wys. x od strony drogi gł w miejscu widoczym z odległości itd ....

10

Dokładnie tak.
I nie wiem jak mam wybrac gościa, który mi zapronował atrakcyjne lokalizacje.